29 Αυγ 2010

To επίσημο blog του Βασίλη Σπανούλη!


Ναι ΚΑΙ ο Βασίλης Σπανούλης μπλογκάρει και... σκοράρει!
Blog-άροντας στην Τουρκία λέει ο Βασίλης και γράφει...


Καλημέρα σε όλους. Πάει αρκετός καιρός από την τελευταία μας επικοινωνία, αλλά θα έχουμε αρκετές ευκαιρίες να τα λέμε μέσα από αυτό το blog. Από τον Σεπτέμβριο του 2005, οπότε και άρχισα να εκφράζω τις σκέψεις μου ηλεκτρονικά, μέσω του SPORT 24, έχουν ήδη περάσει πέντε καλοκαίρια γεμάτα επιτυχίες και συγκινήσεις για την Εθνική Ομάδα. Μακάρι και το 2010 να κάνουμε τους Ελληνες υπερήφανους....


Σήμερα, λοιπόν, ξεκινάει το Μουντομπάσκετ, στο οποίο έχουμε μεγάλες βλέψεις. Στην Αγκυρα αρχίζουν για μας τα πραγματικά παιχνίδια. Μέχρι τώρα προετοιμαζόμασταν, κάναμε προπονήσεις και δίναμε φιλικά παιχνίδια. Δεν έχει καμία σημασία τι έχουμε κάνει, καλό ή κακό, μέχρι σήμερα. Αρχίζουν οι επίσημοι αγώνες και κάθε ομάδα θέλει να δείξει τον χαρακτήρα της. Είμαστε πολύ καλή ομάδα, έχουμε εξαιρετική χημεία, αλλά το βασικότερο προσόν είναι ότι είμαστε οικογένεια. Και ήλθαμε εδώ στην Τουρκία για να κάνουμε κάτι πολύ καλό και να δείξουμε ότι αυτή η ομάδα έχει διάρκεια και έχει ακόμη πολλά να προσφέρει.

Ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε είναι όπως τις προηγούμενες φορές. Θα βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και θα βαδίζουμε βήμα – βήμα. Το πρώτο παιχνίδι σε αυτό το Μουντομπάσκετ είναι με την Κίνα, με την οποία δεν έχουμε ιδιαίτερη εξοικείωση, αλλά την έχουμε μελετήσει αρκετά καλά με τους προπονητές μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γνωρίζοντας ότι κάθε πρεμιέρα κρύβει παγίδες και εκπλήξεις.

Σε ένα Μουντομπάσκετ δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Ολες οι ομάδες χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και εσύ o ίδιος είσαι που κάνεις τον αντίπαλο εύκολο ή δύσκολο. Το παιχνίδι με την Κίνα θα εξαρτηθεί από εμάς, κατά πόσο σοβαροί και συγκεντρωμένοι θα είμαστε. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη στο τουρνουά, γιατί θα μας δώσει καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.

Δεν είναι καθόλου ευχάριστο το γεγονός ότι δεν θα έχουμε μαζί μας δύο παιδιά, που είναι βασικοί παίκτες της ομάδας, αλλά να είστε σίγουροι ότι ο Σοφοκλής και ο Αντώνης θα μας βοηθούν από τον πάγκο, γιατί αποτελούν μέλη της οικογένειας και τους νιώθουμε. Οπως είπα και νωρίτερα, έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση μεταξύ μας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να καλύψουμε τα κενά τους. Και φυσικά τους περιμένουμε να επιστρέψουν στον τρίτο αγώνα με την Τουρκία, για να μας βοηθήσουν με τον τρόπο που ξέρουν και εκείνοι και ο κόσμος που μας παρακολουθεί.

Η παραμονή μας στην Αγκυρα έχει κυλήσει ήρεμα. Κάνουμε τις προπονήσεις μας και μετά χαλαρώνουμε στο ξενοδοχείο. Οπως μπορείτε να φανταστείτε, μοιράζομαι το δωμάτιο με τον Νίκο Ζήση, με τον οποίο εκτός από κολλητοί φίλοι είμαστε πια και κουμπάροι. Οι συζητήσεις μας περιστρέφονται κυρίως γύρω από το μπάσκετ και με συντροφιά την τηλεόραση, περνάει η ώρα.

Αυτό που θα ήθελα να πω προτού τελειώσει η πρώτη επαφή που έχουμε μετά από καιρό, είναι ότι οι Τούρκοι προβάλλουν πολύ το Μουντομπάσκετ και αυτό είναι λογικό να αρέσει στον κάθε μπασκετικό. Η τηλεόραση μεταδίδει συνεχώς νέα από την εθνική Τουρκίας και τις άλλες ομάδες, ενώ αυτές τις δύο ημέρες έχουμε δει αμέτρητα σποτάκια, που προωθούν τη διοργάνωση και το άθλημα του μπάσκετ.

Αυτά προς το παρόν. Σε λίγες ώρες παίζουμε με την Κίνα στην πρεμιέρα και πρέπει να συγκεντρωθούμε για αυτή την πρώτη αναμέτρηση. Να είστε όλοι καλά και να ξέρετε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, θα τα δώσουμε όλα για να φέρουμε άλλη μια μεγάλη διάκριση στην Ελλάδα.

Γεια χαρά σε όλους,

Βασίλης

Από εμάς "συνάδελφε" Βασίλη καλή επιτυχία στο μπλογκ σου!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη