12 Σεπ 2010

Φρέντο ...παπουτσίνο


Έτσι όπως έχει εξελιχτεί η κατάσταση στη χώρα μας, η μόνη λύση είναι το χιούμορ. Έστω και αν αυτό είναι μαύρο. Πως αλλιώς να αντιπαρέλθεις το γεγονός ότι από τη μια η κυβέρνηση μας απομυζά καθημερινά, και από την άλλη ο πρωθυπουργός μας, δηλώνει… αντιεξουσιαστής; Ναι ο ίδιος πρωθυπουργός, που είναι γιος και εγγονός πρωθυπουργών. Κόντρα στη κάθε εξουσία δηλαδή.

Και πώς να μη γελάσεις με την πλήρη αστυνομοκρατία που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, όπου μόνο οι πάλαι ποτέ αύρες λείπουν, επειδή εγκαινιάζεται η …έκθεση. Δηλαδή, αν είχαμε...

κανένα συνέδριο της G8 τι θα γίνονταν; Θα μας έκλειναν όλους προληπτικά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή στο Καυταντζόγλειο Στάδιο; Και τώρα πως θα πάμε να πιούμε μαύρη μπύρα και να φάμε γερμανικά λουκάνικα;

Οι φήμες πάντως οργιάζουν. Υπάρχει λέει μια οργάνωση που είναι αδίστακτη, και που διψάει για αίμα: η Αλ Μπάντι. Λέγεται πως χρηματοδοτείται από πολυεθνικά σκοτεινά κέντρα, όπως είναι η Αντίντας και η Κόνβερς. Ο κόσμος άρχισε να φοβάται και η κυκλοφορία στη πόλη είναι μετριασμένη. Υπάρχουν και πολλοί που περπατούν ξυπόλητοι, θέλοντας έτσι να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τη κυβέρνηση. Ότι δεν θέλουν το κακό της δηλαδή. Στα μπλόκα που υπάρχουν παντού, κατάσχονται και τα γιαούρτια. Φίλος μου, που μετέφερε δυο κεσεδάκια για τη φουκαριάρα τη μάνα του, συνελήφθη και ανακρίνεται. Ακούγεται πως τον προορίζουν για το Γκουαντάναμο.

Πάντως η Θεσσαλονίκη έπαψε πια να είναι η φραπεδούπολη του χαλλλλαρά. Τα πράγματα έσφιξαν απότομα. Και η νέα μόδα είναι το φρέντο παπουτσίνο …στο πόδι! Κάτι σαν την Ιταλία δηλαδή. Πίνεις δυο γουλιές, στοχεύεις, το πετάς και στη συνέχεια γίνεσαι Λούης. Αν πετύχεις υπουργό, κερδίζεις και 2 τόνους πετρέλαιο. Αν πετύχεις πρώην υπουργό, ένα τόνο. Αν πετύχεις τον Άκη, αναδεικνύεσαι ήρωας του λαού! Αν πετύχεις τον Κουλούρη ξαναπροσπαθείς.

Μ`αυτά και μ`αυτά διασκεδάζουμε μια χαρά. Λεφτά για να βγούμε έξω δεν υπάρχουν, αλλά και να υπήρχαν που να πας; Η Θεσσαλονίκη θυμίζει σκηνικό ταινίας Μαντ Μαξ. Αν δεν είσαι ενταγμένος σε κάποιο μπλοκ διαδηλωτών ή οπλισμένος, κινδυνεύεις. Χώρια που υπάρχει και ένας νέος νόμος στα σκαριά ο 4.001 περί τεντυποδισμού, που θα μας κάνει σε λίγο να κυκλοφορούμε όλοι απαξάπαντες ξυπόλητοι. Και ας μην είμαστε ΠΑΣΟΚ. Ε ρε πλάκες.

Strange Attractor
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη