12 Σεπ 2010

Τα τρία άμεσα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ

Τη μείωση της φορολογίας στο 20% από το 24% για τα μη διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων, 
αλλά και τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να κλείσουν οριστικά όλες τις ανέλεγκτες χρήσεις, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 75ης ΔΕΘ, στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών για την προώθηση της ανάπτυξης. 

Ο κ. Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους χαμηλοσυνταξιούχους αναφέροντας ότι θα ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών να κάνει ότι καλύτερο για να βοηθηθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και αυτόν τον χειμώνα.

Δώσαμε έναν σκληρό τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την πατρίδα μας από τη χρεοκοπία την οποία πολλοί θεωρούσαν δεδομένη. Με κόπο και με θυσίες αποτρέψαμε το "αναπόφευκτο", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σε πείσμα όσων θέλουν να μας διασύρουν, τα καταφέραμε , θα τα καταφέρουμε, πάμε μπροστά, διακήρυξε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και συλλογικότητας.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα με την απελευθέρωση φορτηγών, το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ, την πάταξη της φοροδιαφυγής, το νέο πλαίσιο για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας κ.α.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ακόμα ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα δημιουργηθεί μία νέα «κάρτα πολίτη» με την οποία, όπως είπε, θα πραγματοποιείται πλήθος συναλλαγών με τη δημόσια διοίκηση χωρίς να απαιτείται άλλο έγγραφο.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη δημιουργία Συμβουλίου Επενδύσεων, στο οποίο θα συμμετέχουν διευθύνοντες σύμβουλοι κορυφαίων επιχειρήσεων, με έμφαση στους ομογενείς, οι οποίοι θα συμβάλουν στη χάραξη της επενδυτικής πορείας της χώρας

Η πατρίδα μας δεν έκανε ποτέ το άλμα που περιμέναμε το 2004, αλλά γυρίσαμε πολύ πίσω. Στα χρόνια που μεσολάβησαν έως το 2009, συνέβη το μεγαλύτερο πισωγύρισμα της ιστορίας μας, τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην διακυβέρνηση της ΝΔ.

Δίνω τη μάχη χωρίς να υπολογίζω το πολιτικό κόστος. Μία μάχη για την επιβίωση της Ελλάδας, το διακύβευμα δεν είναι αν θα χάσει ο πρωθυπουργός ή η κυβέρνηση. Ή την κερδίζουμε, ή βουλιάζουμε.

Καμία τρόικα, κανένα ΔΝΤ , κανένα μνημόνιο δεν φταίει για τα προβλήματα της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε στη ψήφο εμπιστοσύνης από τη Νορβηγία, το μεγαλύτερο κρατικό fund της οποίας αγοράζει ελληνικά ομόλογα αλλά και στην κίνηση της Εθνικής Τράπεζας για α.μ.κ.

http://www.axiaplus.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη