22 Οκτ 2010

Μάρκος Μπόλαρης: Η στρατηγική για το Μακεδονικό, σε 2 λεπτά. Μνημειώδες βίντεο

Ο Μάρκος Μπόλαρης, είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία και υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε σε πρόσφατο debate στη Δημοτική Τηλεόραση TV100 Θεσσαλονίκης. Σε αυτό, μεταξύ άλλων ερωτήθηκε για τη θέση του σχετικά με το όνομα "Μακεδονία του Βαρδάρη", που "έπεσε στο τραπέζι", των διαπραγματέυσεων, σύμφωνα με (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες.
Η απάντησή του, ήταν μνημείο σοβαρότητας, καθαρότητας και δείχνει βαθιά γνώση του θέματος. Χωρίς να σπεκουλάρει χαϊδεύοντας αυτιά, χωρίς...
 να χτυπήσει στο μαλακό υπογάστριο του πατριωτισμού, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Χωρίς εθνικισμούς, αλλά και χωρίς ψευτοδιεθνισμούς ή εθνομηδενισμούς, χωρίς βερμπαλισμούς, μαξιμαλισμούς και σολικισμούς. Απλά, ξεκάθαρα, κατανοητά σε όλους.

Θεωρούμε και το λέμε δημόσια, ότι ο Μάρκος Μπόλαρης, είναι πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο μας.

Θα είναι ντροπή για το ΠΑΣΟΚ, να μη γίνει αυτός ο άνθρωπος Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, στο Υπουργείο που πρέπει να ξανασυσταθεί χωρίς χρονοτριβή. Η κατάργησή του ήταν λάθος και νομίζουμε ότι το καταλαβαίνουν όλοι πλέον. Τα επιχειρήματα για την κατάργηση περιφερειακών Υπουργείων και όσα άλλα ακούστηκαν ως δικαιολογίες για τη λανθασμένη απόφαση, δεν έπεισαν κανέναν και δεν είναι ντροπή να παραδεχθούν το λάθος τους.

Αυτή τη στιγμή για τον υποψήφιο που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, προέχει βέβαια η εκλογική μάχη στην περιφέρεια στην οποία (κατά τις δημοσκοπήσεις) δεν θα εκλεγεί, όχι γιατί δεν είναι άξιος, αλλά γιατί δεν είναι αναγνωρίσιμος κι αυτό είναι λογικό, όταν έχεις αντίπαλο τον πανταχού παρόντα Ψωμιάδη.
Και σε αυτό ευθύνεται το διαλυμένο στη Βόρεια Ελλάδα ΠΑΣΟΚ, που ταλαντευόταν επί μήνες μέχρι να καταλήξει σε υποψήφιο. Ο άνθρωπος χρεώνεται τη δυσλειτουργία του ΠΑΣΟΚ και την ταλάντευση του μεταξύ Μαγκριώτη, Βούγια, Βενιζέλου, Καστανίδη και λοιπών ονομάτων που "έπαιζαν".
Χωρίς να λέμε ότι οι άλλοι υποψήφιοι υστερούν σε πατριωτισμό ή αξιοπρέπεια, ξεχωρίζουμε το συγκεκριμένο δίλεπτο του κ.Μπόλαρη για την εκπληκτική διαύγεια λόγου.

Είναι αληθινά, μάθημα ιστορίας, που πρέπει κάθε πολιτικός, αλλά και κάθε πολίτης, να δει 100 φορές και να αποστηθίσει !

Δείτε το: