22 Οκτ 2010

Με Υπουργό θα εκπροσωπηθεί το Ισραήλ στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΗ ΕΠΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

Στο πλαίσιο των στενών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ, η Ισραηλινή Κυβέρνηση αποφάσισε να αποστείλει υψηλόβαθμο Υπουργό στο....
 Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο, που διοργανώνεται από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο συνέδριο. Όμως κατόπιν εισήγησης του Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Άριε Μέκελ, ο κ. Νετανιάχου ζήτησε προσωπικά από τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Μπενιαμίν Ζεέβ Μπέγκιν, να τον εκπροσωπήσει στο συνέδριο αποδεικνύοντας την σημασία που αποδίδει η Ιερουσαλήμ στις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις και στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Μπέγκιν είναι επιστήμονας στο επάγγελμα και θα μιλήσει στο συνέδριο εκ μέρους του Κράτους του Ισραήλ. Θα συνοδεύεται από εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Περιβάλλοντος του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Επικρατείας είναι γιός του Μεναχέμ Μπέγκιν, του πρώην Πρωθυπουργού του Ισραήλ, ο οποίος υπέγραψε την πρώτη ιστορική συμφωνία ειρήνης του Κράτους του Ισραήλ με αραβική χώρα μαζί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Ανουάρ Σαντάτ. Ο Πρωθυπουργός Μπέγκιν και ο Πρόεδρος Σαντάτ τιμήθηκαν με το Βραβείο Νομπέλ Ειρήνης γι’ αυτό το ιστορικό επίτευγμα.

Αθήνα, 22.10.2010
Γραφείο Τύπου
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη