14 Δεκ 2010

Εφημερεύοντα φαρμακεία Θεσσαλονίκης την 15-12-2010 λόγω απεργίας

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ:

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 14/12/2010 ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΔ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΌΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ...
 ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΣΩΝ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ.




2) ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Ο Π.Φ.Σ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΣΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ. ΤΟ ΠΡΩΙ (08.30-14.30) ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΣΘΟΥΝ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΔΙΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.



3) ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ:



ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ Φ.Σ.Θ.



Ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης στην έκτακτη Γ.Σ. της 13ης Δεκεμβρίου 2010 εκφράζει την έντονη ανησυχία και αντίθεση των μελών του στις διατάξεις του προσχεδίου νόμου με θέμα «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας», που απαξιώνουν θεσμικά και αφανίζουν οικονομικά το Ελληνικό φαρμακείο.

Οι διατάξεις αυτές πλήττουν μονομερώς το Φαρμακείο καθώς προστίθενται στα μέχρι τώρα ληφθέντα μέτρα που έχουν οδηγήσει σε μείωση των ακαθαρίστων εσόδων μέχρι και 40%.

Παράλληλα ευνοούν αναλογικά την φαρμακοβιομηχανία και απαξιώνουν - τιμωρούν τους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών, που στη χώρα μας αποτελούν υπόδειγμα εταιρειών λαϊκής βάσης που έχουν κυρίαρχο σκοπό την κάλυψη της Ελληνικής αγοράς σε φάρμακο, όταν την ίδια στιγμή άλλοι εστιάζουν τις δραστηριότητές τους στις παράλληλες εξαγωγές, δημιουργώντας ελλείψεις.

Διατάξεις όπως η υποχρεωτική λειτουργία του 40-100% των φαρμακείων το Σάββατο, χωρίς καμία λογική εξυπηρέτησης υγειονομικών αναγκών της χώρας, ευνοούν οικονομικά συμφέροντα που μεθοδεύουν την άλωση του χώρου της Υγείας και αντιμετωπίζουν το φάρμακο ως οποιοδήποτε βιομηχανικό προϊόν και το φαρμακείο ως οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα.

Τέτοια μέτρα θίγουν στην ουσία συνολικά ασθενείς, ασφαλισμένους, ασφαλιστικά ταμεία και φαρμακοποιούς, υποβαθμίζοντας τον κοινωνικό - επιστημονικό ρόλο του Φαρμακείου.

Αποφασίζουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την άμεση έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση και δηλώνουμε αγωνιστική επαγρύπνηση προκειμένου να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια αφανισμού του Ελληνικού Φαρμακείου.

Οι Φαρμακοποιοί του Φ.Σ.Θ. συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που κήρυξε ο Π.Φ.Σ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη