17 Δεκ 2010

Μια υπέροχη χώρα, ένας πράσινος μπαρουφο-παράδεισος…

Το θέμα της ημέρας
Πρόλογος:Θα διαβάσατε το προηγούμενο άρθρο μας (αν όχι διαβάστε το εδώ>> NATURA 2000 ή PITTA 2010 ; η Πατατό-πιτα της χρονιάς από την Τίνα!!)
Έτσι είναι. Όταν κανένας υπουργός κανένας πολιτικός δεν λογοδοτεί για τις γενικόλογες ρυθμίσεις και αποφάσεις τι περιμένουμε;
Περιμένουμε ανάπτυξη; Περιμένουμε επενδύσεις;
Αφού όλοι το ξέρουν πια ότι…δεν υπάρχει περίπτωση ΠΟΤΕ σε αυτήν την χώρα να γυρίσει κάποιος και να πει για παράδειγμα:

κυρία Μπιρμπίλη η διάταξη την οποία εφαρμόσατε ήταν εκτός τόπου και χρόνου και δημιούργησε πολλαπλά προβλήματα σε επενδύσεις που θα γινόταν στη χώρα καθώς και μεγάλη αναστάτωση στην κτηματαγορά. Άρα πρέπει να απολογηθείτε για τους λόγους που λάβατε αυτήν την απόφαση και γιατί εσείς και οι συμβουλοί σας δεν αντιληφθήκατε το παράδοξο της … και φυσικά πρέπει να παραιτηθείτε.

Ίσα ίσα που μία τέτοια πρόχειρη και γενικόλογη ρύθμιση – διάταξη μόνο ωφελημένη θα βγάλει την κυρία Μπιρμπίλη.

Ντρέπομαι που θα τα γράψω αλλά δείτε τι εννοώ.
Κυρίως θέμα:
Η συγκεκριμένη διάταξη ορίζει μια περιμετρική ζώνη 300 μέτρων από τις περιοχές νατούρα ως γη υψηλής παραγωγικότητας. Υπάρχουν όμως ακόμη και ακτές που έχουν ορισθεί ως ζώνες natoura. Αυτός ο γενικόλογος ορισμός δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες ιδιοκτησίες σε όλη την χώρα.
Για παράδειγμα αυτό σημαίνει ότι παραθαλάσσιες περιοχές όπως Λευκάδα και Μεγανήσι αλλά και πολλές άλλες σε απόσταση 300 μέτρων δεν μπορεί κάποιος να κάνει π.χ. ξενοδοχείο! (σκεφτείτε κάποιον που έχει αγοράσει πανάκριβα ένα ακίνητο με σκοπό να επενδύσει π.χ. να κάνει ένα ξενοδοχείο!) Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καλλιεργήσει την γη και να κάνει ΑΠΕ!

Η συνέχεια θα είναι κάπως έτσι.

Το κομματικό στέλεχος (κομματόσκυλα ή πολιτικός αντιπρόσωπος) της περιοχής θα ψάξει και θα βρει την κυρία Μπιρμπίλη και θα...
ζητήσει –θα ικετεύσει- για αλλαγή – εξαίρεση της περιοχής που ενδιαφέρεται. Θα υποχρεωθεί όσο δεν πάει για να κερδίσει το αυτονόητο που στερούσε μια γενικόλογη απόφαση
Άρα…
η κυρία Μπιρμπίλη αυξάνει την ισχύ της.

Οι οικολόγοι της πορδής που δεν έχουν βγει από το διαμέρισμα της πόλης και που είναι μεγαλωμένοι σε μία πόλη τυλιγμένη με ένα υποθετικό –ψεύτικο οικολογικό περιτύλιγμα – προπαγάνδα που τους καλύπτει από βρέφη, θα ικανοποιηθούν με την απόφαση –εκτός και αν ο μπαμπάς έχει κάποιο παραθαλάσσιο ακίνητο σε θιγόμενη περιοχή!
οπότε…
η κυρία Μπιρμπίλη αυξάνει την ισχύ της.

Οι πολιτικοί της πορδής που φυσικά δεν έχουν μελετήσει το θέμα, θα συμφωνήσουν ή θα διαφωνήσουν το θέμα αλλά με αοριστίες και γενικόλογα, χωρίς να σχολιάζουν την ουσία με αποτέλεσμα η λάθος απόφαση της κ. Μπιρμπίλη να την αναβαθμίζει ως εξειδικευμένη στο θέμα!
Δηλαδή…
η κυρία Μπιρμπίλη αυξάνει την ισχύ της.

Στην Ελλάδα κανείς δημοσιογράφος –σχεδόν!- δεν θα ψάξει σε βάθος το θέμα. Ο ΣΚΑΙ θα το αναδείξει ως μία πολύ θετική ρύθμιση (εκτός και αν ο κ. Αλαφούζος έχει κάποιο παραθαλάσσιο ακίνητο το οποίο αχρηστεύεται οπότε και θα απαιτήσει εξαίρεση για την περιοχή του), φυσικά το ίδιο θα κάνουν και άπειρα ακόμη παπαγαλάκια….
Φυσικά
η κυρία Μπιρμπίλη αυξάνει την ισχύ της.

Τέλος κανείς δεν θα ζητήσει ευθύνες από την πολιτεία –πόσο μάλλον από την κ. Μπιρμπίλη- για την ανυπαρξία πολεοδομικού σχεδιασμού, την ασυνέχεια του όποιου σχεδιασμού με την αλλαγή κυβερνήσεων, την μη ύπαρξη κτηματολογίου και γενικά το μπάχαλο που επικρατεί στην χώρα. Τέλος όλο και κάποιος μαλάκας θα πει…. «μία λάθος απόφαση είναι πιο χρήσιμη από την μη-απόφαση»
και έτσι…
η κυρία Μπιρμπίλη αυξάνει την ισχύ της….

Επίλογος:
Αλλά τι σημασία μπορεί να έχουν όλα αυτά σε μία χώρα που ισχύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και που ακόμη και για υπουργούς που βρέθηκαν στοιχεία ότι έλαβαν χρήματα από επιχειρηματίες, δεν τους επιβλήθηκε ποτέ κάποια ποινή;
Απολύτως καμία!

Θα παραμείνουμε για πάντα μια υπέροχη χώρα, ένας πράσινος μπαρουφο-παράδεισος… όπου μια απαράδεκτη –κατά την ταπεινή μας γνώμη την οποία όμως σέβεστε- και γενικόλογη απόφαση θα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε…
Η κάθε κυρία Μπιρμπίλη να συνεχίζει να αυξάνει την ισχύ της….

Πηγή:http://taxalia.blogspot.com/
Δείτε τον χάρτη περιοχών natoura της βορείου Ελλάδος (κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση).
Προσέξτε περιοχές όπως Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Παξοί, Λήμνος, Λευκάδα, Μεγανήσι και τόσα άλλα!
Μπράβο Green Tina!!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη