14 Δεκ 2010

H συναίνεση και η Νέα Δημοκρατία.


Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η δύναμη της προπαγάνδας που ασκεί η κυβέρνηση μέσω του φιλοκυβερνητικού τύπου. Ακόμα πιο αξιοθαύμαστη είναι η αδράνεια του επικοινωνιακού μηχανισμού της ΝΔ. Ειδικά όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει στην επικοινωνιακή φαρέτρα του πολύ δυνατά βέλη για να πλήξει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου.
Αντί όμως να περάσει στην αντεπίθεση επιλέγει το αμυντικό δόγμα και μονίμως είναι εγκλωβισμένη επικοινωνιακά στα “σχοινιά” από την κυβέρνηση και τον επικοινωνιακό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.
Για παράδειγμα...

παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες ένα επικοινωνιακό μπαράζ από την πλευρά της κυβέρνησης που αναζητά συναίνεση από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και κυρίως από την ΝΔ. Προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον, την υπευθυνότητα και το πατριωτικό καθήκον η κυβέρνηση έχει επιτύχει να παρουσιάσει τον εαυτό της ως υπεύθυνη και τους αντιπάλους της ως τυχοδιώκτες που επιζητούν το κομματικό συμφέρον.
Η ΝΔ έχει αποτύχει να πει τα πει αυτονόητα. Αυτό δηλαδή που με θάρρος είπε ο κος Τσίπρας , ο οποίος αρνήθηκε να παραστεί στην πρόσκληση για συνάντηση σήμερα από τον πρωθυπουργό. Ότι καλούνται δηλαδή να συναινέσουν σε προειλημένες αποφάσεις της κυβέρνησης, η οποία αδιαφορεί επιδεικτικά για την άποψη των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και των δικών της βουλευτών. Πράγμα που παραδέχτηκαν ευθέως εχτές οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην συνάντηση τους με τον κο Παπακωνσταντίνου και την κα Κατσέλη.
Επειδή όμως κάναμε αναφορά και στα επικοινωνιακά όπλα που έχει η ΝΔ και τα οποία αφήνει αχρησιμοποίητα, θα μπορούσε κάλλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρα από τα παραπάνω, να επικαλεστεί την συναίνεση που έδωσε ο κος Παπανδρέου στο διάστημα που ήταν εκείνος και το κόμμα του στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Τότε που διαδήλωνε εν μέσω δακρυγόνων για την απόβαση των κινέζων της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Διότι δεν μπορεί να είναι πατριωτικό καθήκον η συμφωνία με τα πιο αντιεργατικά μέτρα των τελευταίων 60 χρόνων και να μην είναι πατριωτικό καθήκον η στήριξη σε επενδύσεις από το εξωτερικό στην χώρα μας. Λες και έχουμε να δείξουμε πολλές επενδύσεις τέτοιου είδους τα τελευταία 15 χρόνια.
Κατά συνέπεια δεν νομιμοποιείται ο κος Παπανδρέου να εγκαλεί τους αντιπάλους του ότι περιχαρακώνονται πίσω από το κομματικό συμφέρον τους και στέκονται εμπόδιο στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας. Άλλωστε ο ίδιος ο κος Παπανδρέου έχει παραδεχτεί ότι καλείται να κάνει αυτός τώρα ως πρωθυπουργός ριζικές αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες. Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως άλλον μάρτυρα που θυσιάζει το πολιτικό συμφέρον για το καλο της χώρας. Λησμονώντας όμως ότι ο ίδιος διαδήλωνε στο πεζοδρόμιο και για τις αλλαγές που επιχειρούσε ο προκάτοχος του στο ασφαλιστικό. Θα πρέπει δηλαδή ο κος Παπανδρέου να αναγνωρίσει ότι και ο ίδιος υπήρξε μέρος του προβλήματος και τροχοπέδη στις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν εδώ και δεκατίες. 

Ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει ότι και τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης στην σημερινή κρίση.
Δεν λησμονεί τα σκάνδαλα και τις μίζες που βασάνισαν τον τόπο μας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ αλλά δεν δικαιολογεί και την αδράνεια που επέδειξε τα χρόνια της διακυβέρνησης της η ΝΔ και ειδικά επί πρωθυπουργίας του Κωνστάντινου Καραμανλή. Ωστόσο αυτή η περιβόητη συναίνεση δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν νιώσει και το ΠΑΣΟΚ ότι σηκώνει στις πλάτες του και τις δικές του ευθύνες από τις δύο δεκαετίες διακυβέρνησης του τόπου. Επειδή έως τώρα αυτό δεν έχει επιτευχθεί, βλέπουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον κο Γιώργο Παπανδρέου να επιδεικνύουν μια άνευ προηγουμένου αλλαζονεία και περιφρόνηση προς τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Οι Έλληνες χρειάζονται πραγματικά μια διέξοδο από τον οικονομικό γκρεμό που μας οδηγεί η πολιτική του μνημονίου αλλά δεν εμπιστεύονται ακόμα την ΝΔ. Πέρα από το προφανές, της πρόσφατης κυβερνητικής περιόδου της ΝΔ, είναι εμφανές στον μέσο έλληνα η επικοινωνιακή απουσία της ΝΔ από το σημερινό πολιτικο τοπίο. Και όσο και αν αναγνωρίζει ότι η ΝΔ και προσωπικά ο κος Σαμαράς είναι αποκλεισμένοι από τα παραδοσιακά ΜΜΕ που εξυπηρετούν πρωτίστως τα συμφέροντα των καναλαρχών, δεν αντιλαμβάνεται τα φοβικά, όπως παρουσιάζονται, σύνδρομα που επιδικνύει ο επικοινωνιακός μηχανισμός της ΝΔ. Που για τον απλό έλληνα ενσαρκώνονται στην φράση “ μα αυτοί δεν μιλάνε καθόλου”.

Πηγή: taxalia.blogspot.com 14-12-2010
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη