14 Δεκ 2010

Live Reportage: Η συνέντευξη του Κώστα Γκιουλέκα

Σε τρεις λόγους απέδωσε την ήττα του στις εκλογές ο Κώστας Γκιουλέκας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από λίγο. Όπως είπε αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τα λάθη που έγιναν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας από τον ίδιο ή τους συνεργάτες του και σημείωσε ότι
«επειδή ακούστηκαν πολλά για τα αίτια, τα περισσότερα ισχύουν, εγώ θα σημειώσω τα εξής:
- Το βαρύ πολιτικό κλίμα

- Η 25ετής διοίκηση από την ίδια παράταξη που έφερε κόπωση, η οποία επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο με το ζήτημα της υπεξαίρεσης. Θέση μας όποιος ευθύνεται όσο ψηλά κι αν βρίσκεται θα πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

- Ξέρουμε καλά ποιος ήταν μαζί μας και ποιος απέναντί μας, δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε.

Όταν μάλιστα του ζητήθηκε, αρνήθηκε να αποδοκιμάσει δηλώσεις στελεχών του συνδυασμού του εναντίον των Παπαγεωργόπουλου- Καπετανόπουλου λέγοντας ότι «η συζήτηση είναι ελεύθερη».
Για την επανακαμέτρηση είπε ότι υπήρχαν πολλά στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν μία αλλά αυτό θα οδηγούσε σε μία πολύμηνη περίοδο αναταραχής για την πόλη. Ήταν Πολιτική μας απόφαση να μην την υποβάλουμε.

Είπε ακόμη ότι

- στηρίξαμε την προεκλογική μας εκστρατεία σε ζητήματα που προκύπτουν από την κρίση με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις.

- Θα δημιουργήσουμε σκιώδη διοίκηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης από εκλεγμένα στελέχη της «Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» σε κάθε τομέα, σε κάθε αντιδημαρχία. Ο Γ. Μπουτάρης θα μας βρει στο πλάι του όταν κατεβάζει θετικές προτάσεις και απέναντι του όταν θελήσει να προωθήσει αρνητικά θέματα.

- Τα Γραφεία της παράταξης μας θα είναι ανοικτά για κάθε συμπολίτη μας.

- Δε θα ανεχθούμε καμία δίωξη, κανέναν ρεβανσισμό εργαζομένου στο ΔΘ. Να προστρέξουν σε εμάς εάν αντιληφθούν κάτι τέτοιο.

- Η Θεσσαλονίκη χρωστά πολλά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου και πρέπει να υλοποιηθεί. Καλούμε τη νέα διοίκηση να την τηρήσει.

- Οι νέοι αντιδήμαρχοι θα κριθούν από το έργο τους.

Όταν ρωτήθηκε για το αν είναι ικανοποιημένος από τη στήριξη της ΝΔ σημείωσε ότι η ομάδα του ζήτησε στήριξη από όλη την πόλη.
Η συνέντευξη έγινε παρουσία περίπου 25 υποψηφίων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων.

http://taxalia.blogspot.com/, 14-12-2010
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη