13 Ιαν 2011

Η "αυτοκριτική" των πολιτικών

Βγήκε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και δήλωσε: «Ποτέ δεν υπερασπίστηκα την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ στην ιστορική του διαδρομή από την ημέρα που ανέλαβε την ευθύνη να κυβερνάει τη χώρα για πρώτη φορά το 1981 μέχρι και σήμερα δεν έχει κάνει σφάλματα και δεν έχει καλλιεργήσει νοοτροπίες και αντιλήψεις οι οποίες μας έφεραν στο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε» και κατέληξε:

«Επαναλαμβάνω ότι λάθη έχουν γίνει και έχουν γίνει και από το ΠΑΣΟΚ.Δεν θέλω να αποποιηθώ ούτε τις ευθύνες μας, ούτε να πω ότι δεν κάναμε λάθη. Ακόμη και σ’ αυτό το διάστημα των 15 μηνών έχω πει πολλές φορές για παράδειγμα, ότι κάτω από τις πολύ δύσκολες συνθήκες υποχρεωθήκαμε να πάρουμε πολλές αποφάσεις και μερικές φορές υποχρεωθήκαμε να πάρουμε και αποφάσεις πολύ γρήγορα. Κι αυτό μας οδήγησε και σε ορισμένες λανθασμένες επιλογές.»
Και βλέπω σε blog κάποιον πρώην βουλευτή να λέει "μπράβο" στον Σαχινίδη, γιατί και καλά είχε το "θάρρος" να μιλήσει για τα "λάθη του ΠΑΣΟΚ"...

Σοβαρά, ρε γιγαντοτιτανοτεράστιοι πρώην και νυν βουλευτές; Σιγά μην σας πούμε και μπράβο γιατί καταντήσατε την Ελλάδα σαν τα μούτρα σας και τώρα (είναι αργά αγάπη μου γλυκειά) κάνετε την "αυτοκριτική" σας. Λοιπόν, για να τελειώνουμε με το παραμύθι: ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ είναι αυτός που προβλέπει τις καταστάσεις και δεν τρέχει πίσω από αυτές. Εδώ και χρόνια έχουμε βαρεθεί τα κόλπα και τα culpa ("λάθη") σας... Δεν μπορεί κάποια πράγματα να τα βλέπει κι ο τελευταίος πολίτης της χώρας 10 ή 15 χρόνια πριν κι εσείς να τα "ανακαλύπτετε" τώρα...

Όπως έγινε με το "μεταναστευτικό" (πρόβλημα εισβολής και κατοχής για μένα) που λοιδωρούσατε ως ακραίους, φασίστες, απάνθρωπους κ.λ.π. όποιον τολμούσε να εκφράσει έστω και την παραμικρή αντίρρηση για τους "ΛΑΘΡΟ" και ξαφνικά "αντιληφθήκατε" ότι η Ελλάς "δεν χωράει άλλους"! Σωπάτε ρε... Τουλάχιστον μην μιλάτε! Μην υποβιβάζετε τη νοημοσύνη μας. Σ' αυτή τη χώρα υπάρχουν και άνθρωποι που σκέφτονται, όχι μόνο κοπρίτες και σφωγκοκολάριοι των κομμάτων.

Mea culpa ο ένας, mea culpa ο άλλος, sorry μάγκες ο τρίτος και "καθαρίσανε" τα (κοινοβουλευτικά) πουλάκια μας... Πίτσες Ριμανίας "κύριοι" και "κυρίες"! Αν η καταστροφική σας δράση ενάντια στη χώρα οφείλεται σε ανικανότητα (πράγμα που προσωπικά αμφιβάλω), τότε πληρώστε τη ζημιά και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Μην το ξαναπαίξετε "σωτήρες" μας, γιατί ακόμη και η κυρά Κούλα από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς μου θα τα κατάφερνε καλύτερα από εσάς. Διότι η κυρά Κούλα μπορεί να μην σπούδασε στο Yale, αλλά έχει κάτι που πολλοί από σας έχετε απωλέσει διά παντός: αξιοπρέπεια...Είναι μια ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, παρά το γεγονός ότι τόσες δεκαετίες "δουλέψατε σκληρά" (η μόνη δουλειά που κάνατε) για να την μετατρέψετε σε έναν άνευρο χυλό στο τσουκάλι της παγκοσμοιοποίησης.


ΛΟΞΙΑΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη