9 Φεβ 2011

Αυστραλία: Ενοχλημένοι με την επίσκεψη Ραντ στην Αθήνα οι Αυστραλοσκοπιανοί

Η πρόσφατη επίσκεψη του Αυστραλού Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα έχει ενοχλήσει τους καταγόμενους από την ΠΓΔΜ κατοίκους της Αυστραλίας. Με τίτλους όπως "ΣΥΡΤΑΚΙ ΡΑΝΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ" και "Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ", ο τύπος τους κάλυψε τα την επίσκεψη Ραντ στην Αθήνα και τις συνομιλίες του με την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας "ΑΜW", κ. Λιούπτσο Στανκόβσκι: "Ενώ εμείς ασχολούμασταν με τον κυκλώνα Γιάσι, οι Έλληνες στην Αθήνα δεν έχασαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας, κ. Kέβιν Ραντ για την Αυστραλιανή πολιτική" ως προς τα Σκόπια.

"Πρέπει να θάψουμε για πάντα το FYROM!", γράφει στη συνέχεια. "Η παρούσα κατάσταση [δηλαδή η χρήση του FYROM] επισκιάζει το κάθε μας βήμα. Θυμάμαι όταν ο Κένετ [πρώην πρωθυπουργός της Βικτωρίας] ήταν "αδελφός της Ελλάδος" και τώρα έχουμε τον Ραντ. Πρέπει να ενημερώσουμε την [Αυστραλιανή πρωθυπουργό Τζούλια] Γκίλαρντ για ολόκληρη την κατάσταση."

Και καταλήγει ο Στανκόβσκι με τις ακόλουθες οδηγίες: "Πείτε στον Κέβιν Ραντ ότι η επίσκεψή του δεν πέρασε απαρατήρητη από εμάς. Πείτε του ότι υπάρχουμε, ότι είμαστε 'Μακεδόνες', όχι Φυρομιανοί."

Όπως είναι γνωστό, οι προερχόμενοι από την FYROM κάτοικοι της Αυστραλίας πιέζουν από το 1991 για αναγνώριση της χώρας τους από την Καμπέρα με την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Σταθερή πολιτική όλων των αυστραλιανών κυβερνήσεων είναι η αναγνώριση του κρατιδίου αυτού με την ονομασία "ΠΓΔΜ", μέχρι να βρουν κοινή αποδεκτή λύση η Αθήνα με τα Σκόπια. Η διατήρηση αυτής της πολιτικής είναι αυτό που έχει δυσαρεστήσει την εν Αυστραλία κοινότητά τους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη