21 Φεβ 2011

Έρχονται μαύρες μέρες για την Υγεία

Με μια κίνηση που δείχνει για μια ακόμη φορά πως το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση, είναι η ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ του Ελληνικού λαού, την ίδια στιγμή που υποκριτικά ο Υπουργός Υγείας καλούσε σε διάλογο τους γιατρούς για να "συζητήσουν δημοκρατικά" τις αντιρρήσεις τους για το νέο πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα, στην απόφαση Υ9/137380/2011 (ΦΕΚ αρ.φυλλου 146 τευχος δευτερο,10 Φεβρουαριου 2011), οι αλλαγές στον Κανονισμό περίθαλψης ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, αφαιρούν ΗΔΗ τη ....
δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης απο τους μη συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ γιατρούς στο όνομα της “αδυναμίας ουσιαστικού ελέγχου της συνταγογράφησης από ιδιώτες ιατρούς μη συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ”. Στο ιδιο ΦΕΚ, αφαιρείται και η δυνατότητα είσπραξης απο τον ασφαλισμένο του ΟΠΑΔ του ποσού των (20 €) που προβλέπει το ταμείο όταν επισκέπτεται μη -συμβεβλημένο γιατρό.


Στην πράξη αυτές οι αλλαγές είναι το προοίμιο του πλήρους αποκλεισμού των μη συμβεβλημένων με ταμεία γιατρών από τη δυνατότητα διάγνωσης και θεραπείας των ασθενών τους (με καταβολή της ενδεχομένης εργαστηριακής και φαρμακευτικής δαπάνης από τον ασφαλιστικό τους φορέα), και κυρίως είναι ένας ωμός εκβιασμός ώστε όλοι οι γιατροί να συμβληθούν με το νέο ασφαλιστικό φορέα με τις εξευτελιστικές αμοιβές που ετοιμάζουν.

Περαιτέρω, αυτό σημαίνει τα εξής:

Ποιός ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, θα δεχθεί να συμβληθεί με το νέο υπερ-ταμείο με τέτοια άθλια σύμβαση; Κανείς. Και τι θα γίνει τότε; Εαν κάποιος ασθενής θελήσει να επισκεφθεί ένα μη συμβεβλημένο ιατρό, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να εισπράξει τα 20€ που με το παλιό σύστημα θα του έδινε το ταμείο του ΑΛΛΑ θα αναγκαστεί να πληρώσει και τα φάρμακά του! Και άντε, πές ότι 50-80 ευρώ έχουμε να δώσουμε προκειμένου να επισκεφθούμε το γιατρό, ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ όμως ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, όταν γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο ακριβά είναι τα περισσότερα;

Οι γιατροί θα αντιδράσουν, είναι βέβαιο. ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ οι περισσότεροι θα διακόψουν οποιαδήποτε σύμβαση με ταμεία. Αν κάποιοι συμβληθούν θα είναι βέβαιο ότι μάλλον για "κακομοίρηδες" θα πρόκειται. Διότι κακομοίρης θα είναι ένας γιατρός που θα συμβληθεί με μισθό 600€ το μήνα! Εδω παίζουν κι άλλα σενάρια. Ας πούμε ότι θα συνεχίζουν να πληρώνουν τους γιατρούς "κατα περίπτωση" με 15€ όπως και τώρα: στην περίπτωση αυτή, είναι άλλο για τον γιατρό να βλέπει μια μερίδα του πληθυσμού με 15€ (τους δημοσίους υπαλλήλους) και άλλο να βλέπει ΟΛΟ τον πληθυσμό με την ίδια αμοιβή! Αλλά και πάλι ας πούμε ότι θα δίνουν (λέμε τώρα) και 5000 μισθό: ΠΟΙΟΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ότι οι γιατροί θα πληρώνονται όταν ΗΔΗ το κράτος τους έχει ένα χρόνο απλήρωτους; (τους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ γιατρούς).

Υπάρχουν κι άλλοι παράμετροι: Εαν επιλεχθεί η λύση του μισθού και συμβληθούν οι γιατροί, τότε οι "καλοί" γιατροί οι οποίοι θα δέχονται πολλαπλάσιο κόσμο από κάποιους "άσχετους" ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ να ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ με τον ίδιο μισθό με τους άσχετους; Αποκλείεται λοιπόν να το δεχθούν, σας το υπογράφω. Κι άλλο: ένα minimum αξιοπρεπές ιατρείο έχει νοίκια, έχει κοινόχρηστα, έχει μηχανήματα, έχει internet για ενημέρωση, έχει συντήρηση. Ολα αυτά ξεπερνούν τις 2000 ευρώ μηνιαίως στην καλύτερη περίπτωση. ΑΡΑ;;;

Αρα η μόνη αντίδραση που μένει στους γιατρούς, είναι ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ. Και τότε; Τότε θα "τιμωρηθούν" ίσως οι γιατροί ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ θα την πληρώσουν οι ασφαλισμένοι!! Σατανικό το σχέδιό τους.

Κανένα δεν πείθει το Υπ. Υείας όταν λέει ότι "λόγω αδυναμίας ελέγχου" της συνταγογράφησης τα κάνει όλα αυτά. ΑΦΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ, τότε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ και σε ΜΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ να συνταγογραφούν έτσι; Πάλι θα τους ελέγχει... Αβίαστα βγαίνει και πάλι το συμπέρασμα ότι ΩΘΟΥΝ τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ γιατρούς ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΛΗΘΟΥΝ, και να στρέψουν σιγά-σιγά το σύστημα ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!!!

Να γίνουμε δηλαδή Αμερική, όπου το πανάθλιο αυτό σύστημα απαιτεί να πληρώνει ο ασφαλισμένος τουλάχιστον 1000-2000€ το μήνα σε ιδιωτική ασφάλεια (καλά, αυτό είναι ανέκδοτο για την Ελλάδα), και η πλειοψηφία που δεν έχει να ΠΕΘΑΙΝΕΙ στο πεζοδρόμιο, οι δε αδίστακτες Ασφαλιστικές ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ή ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ φάρμακα ανάλογα με τα γούστα τους και μακράν κάθε πραγματικής ανάγκης του ασθενούς.

Για να μη μπώ στα συνωμοσιολογικά (;) σενάρια περί "ανάγκης μείωσης του πληθυσμού".

Η πιο καλή λύση για μένα είναι ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ οι ΜΗ-ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, να αμοίβεται όπως αμοίβεται ο καθένας, Ο ΚΟΣΜΟΣ να επιλέγει, να παίρνει την απόδειξή του και το ταμείο να του δίνει τα 20€ ή όσα τέλως πάντων αποφασίσουν να δίνουν.

Εαν περάσουν τα σχέδια λοιπόν του Υπουργείου, και δεν εφαρμοστεί η παραπάνω λύση, τότε ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ για όλους μας.

(δείτε το το ιστολόγιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών εδω)

http://skinious.blogspot.com/2011/02/blog-post_20.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη