17 Φεβ 2011

Διπλή άδεια δικαιούνται οι μητέρες που έχουν δίδυμα !

Πολύ καλή ερώτηση της Χρύσας Αράπογλου !
(πρωϊνατζήδες της TV: αρπάξτε το το θέμα. Πουλάει!)
Με πρόσφατη απόφαση του το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναγνώρισε στις μητέρες που έχουν αποκτήσει δίδυμα, το δικαίωμα να λαμβάνουν μεγαλύτερη από την εννιάμηνη γονική άδεια (που δικαιούνται μέχρι σήμερα) για...
 την ανατροφή και του δεύτερου παιδιού τους.


Η συγκεκριμένη απόφαση ήρθε να ανατρέψει τα ισχύοντα στο θέμα των γονικών αδειών καθώς για την έκδοση της υποβλήθηκαν και προδικαστικά ερωτήματα για την ερμηνεία σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέχρι σήμερα οι γονείς διδύμων παιδιών δεν δικαιούνται διπλή γονική άδεια. Οι σχετικές διατάξεις στηρίζονται στη γνωμοδότηση του 2008 που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από σχετικές προσφυγές. Όπως όμως αναγνωρίζεται από την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Επικρατείας είναι προγενέστερη της υποχρέωσης της χώρας μας να εφαρμόζει τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων που άρχισε να ισχύει από τον Ιανουάριο του 2009.

Το θέμα αφορά πολλούς νέους γονείς διδύμων που προτίθενται να διεκδικήσουν επιπλέον γονική άδεια μέσω των δικαστηρίων με βάση την προαναφερθείσα απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Με βάση τα παραπάνω:

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Πως προτίθεται να ρυθμίσει το συγκεκριμένο θέμα;

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 16-2-2011
Χρύσα Αράπογλου
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη