11 Μαρ 2011

Κύριε Μπιτσαξή, είστε απολύτως ακατάλληλος για τη θέση σας

Η πολιτεία μίλησε επιτέλους δια στόματος του Γ.Γ.Α. Π. Μπιτσαξή. Και τι είπε; Αντί να πεί και να ζητήσει το αυτονόητο, να τιμωρηθούν χωρίς εκπτώσεις δηλαδή, οι ένοχοι, ανακάτεψε τη σούπα, πέταξε μελάνι όπως το χταπόδι για να θολώσει τα νερά και -σκοπίμως πιστεύουμε- εξέτρεψε τη συζήτηση, ώστε να φύγει ο φακός της δημοσιότητας από το κεντρικό θέμα: τη φυλάκιση των ενόχων.
Το ζητούμενο, πονηρέ κ.Μπιτσαξή, δεν είναι να μη διοργανώνει η Σούπερ Λίγκα το πρωτάθλημα, ούτε είναι τα μέτρα ασφάλειας, ούτε η διαιτησία, ούτε τίποτε άλλο.
Το θέμα είναι ότι επιτέλους, πρέπει να μείνουμε...
 εστιασμένοι σε ένα θέμα και να το τελειώσουμε. Όχι, να πηδάμε από το ένα πρόβλημα στο άλλο, χωρίς να λύνουμε κανένα.

Αυτή τη φορά, υπάρχουν ΑΔΙΑΣΤΕΙΤΕΣ αποδείξεις διαφθοράς, που αλλοιώνει την ουσία του πρωταθλήματος. Έχουμε μαρτυρίες του διαιτητή ότι "πιέστηκε υπερβολικά" στον αγώνα ΑΡΗΣ-ΠΑΟ. Έχουμε ενυπόγραφες μαρτυρίες που στηρίζονται σε ηχογραφήσεις, κι έχουμε ακούσει τις κασέτες όλοι μας. Δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας. Υπάρχει σαπίλα στο ποδόσφαιρο.

Όταν ο Πάσαρης σκοτώνει έναν αστυνομικό, κύριε Μπιτσαξή, δεν λέμε "υπάρχει έξαρση του εγκλήματος", αλλά συλλαμβάνουμε και φυλακίζουμε τον Πάσαρη! Έτσι, δεν είναι; Δεν κάνουμε φιλολογικές συζητήσεις για το πόσο κακό πράγμα είναι ο φόνος, ξεχνώντας στο μεταξύ να συλλάβουμε και να φυλακίσουμε τον ένοχο !

Κι εδώ, πάτε να κάνετε ακριβώς αυτό! Κουβέντες, εξαγγελίες, μπλα μπλα, μπλα μπλα...για να φύγει ο φακός από το ποινικό μέρος της υπόθεσης, που ειναι και το μόνο σημαντικό.

Το ζήτημα είναι ένα και μοναδικό: Πότε και σε ποιά φυλακή θα οδηγηθούν οι ένοχοι. Ποιά ημερομηνία και τι ώρα;

Και μέχρι να οδηγηθούν στη φυλακή, η ερώτηση πρέπει να είναι μία: γιατί δεν είναι ακόμη μέσα;
Για όσους θεωρούν αδιανόητη τη φυλάκιση των "μεγάλων ονομάτων" -και δεν έχουν άδικο, καθώς η ελληνική δικαιοσύνη είναι απόλυτα ταξική και δεν φυλακίζει ποτέ "επώνυμους"- υπενθυμίζουμε ότι  το 2006 στην Ιταλία, υποβιβάστηκε στη Β' κατ. ολόκληρη Γιουβέντους, χωρίς να φοβηθούν οι δικαστές, από τη Μίλαν αφαιρέθηκαν 30 βαθμοί, στη Γερμανία ο διαιτητής Χόιζερ, έμεινε 29 μήνες στη φυλακή, στη Γαλλία η Μαρσέιγ υποβιβάστηκε κι ο μέγας πρόεδρός της Μπερνάρ Ταπί, (φωτο) τιμωρήθηκε με 2 χρόνια φυλάκιση και έμεινε στη φυλακή 6 μήνες, αν το ξεχάσατε !

Η Γαλλική δικαιοσύνη δεν φοβήθηκε ούτε τα λεφτά, ούτε το
όνομα του Ταπί και τον έστειλε στο μπουντρούμι
Λίγες ώρες μετά την δήλωση του Πάνου Μπιτσαξή, που χαρακτήριζε ακατάλληλη την Σούπερ Λίγκα για να διοργανώσεις το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, η διοργανώτρια αρχή απάντηση θεωρώντας τουλάχιστον υπερβολική και άστοχη τη δήλωση του γενικού γραμματέα αθλητισμού. Με την ανακοίνωσή της παράλληλα τονίζει πως τα διαχρονικά προβλήματα, που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελούν ευθύνη τρίτων και καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς να σταματήσουν να αποποιούνται των ευθυνών τους. Η Σούπερ Λίγκα μάλιστα συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για την Τρίτη (15/3), ούτως ώστε να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Η ανακοίνωση: "Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και ειδικότερα την τοποθέτησή του ότι η Super League “είναι ακατάλληλη να διοργανώσει Πρωτάθλημα”, θεωρούμε σημαντικό να τονισθούν τα ακόλουθα:

Η διοργάνωση ενός Πρωταθλήματος περιλαμβάνει σειρά δράσεων και ενεργειών, από την πλευρά της Super League, οι οποίες υλοποιούνται σε συνεργασία με τους λοιπούς αρμόδιους φορείς, όπως είναι η Ε.Π.Ο. για θέματα διαιτησίας, θέσπισης Κανονισμών και εφαρμογές Πειθαρχικού Δικαίου, η Αστυνομία για την διασφάλιση της έννομης τάξης και η Πολιτεία για την εξασφάλιση ικανών συνθηκών στα περισσότερα γήπεδα ιδιοκτησίας της που χρησιμοποιούνται για τους αγώνες Πρωταθλήματος καθώς και για την γενική τήρηση των λοιπών κανόνων ευνομίας που οφείλουν να εφαρμόζονται.

Χωρίς προσπάθεια αποποίησης του μεριδίου ευθύνης που τυχόν αντιστοιχεί στη Super League, θεωρούμε αν μη τι άλλο υπερβολικό, άτοπο και άστοχο να χαρακτηρίζεται η διοργανώτρια “ακατάλληλη” όταν πολλά από τα προβλήματα που διαχρονικά ταλανίζουν το ποδόσφαιρο και προσφάτως έχουν δώσει δικαίωμα για συστηματική στοχοποίηση του, αποτελούν θεσμική ευθύνη τρίτων.

Στην παρούσα φάση το ουσιώδες δεν είναι η προσπάθεια αποποίησης ή μετακίνησης ευθυνών και αρμοδιοτήτων, αλλά η κοινή προσέγγιση όλων των μερών σε μια ειλικρινή πορεία ώστε να βρεθούν λύσεις.

Για το λόγο αυτό, η Super League έχει συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. για την Τρίτη 15/03/2011".

taxalia / vas.pro
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη