29 Μαρ 2011

Για να μιλήσει έτσι ο Σαμαράς, αυτό σημαίνει..


Για όσους γνωρίζουν λίγο τον Αντώνη Σαμαρά, αντιλαμβάνονται ότι για να μιλήσει έτσι όπως μίλησε στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, αυτό σημαίνει ότι στο παρασκήνιο υπάρχουν έντονες πιέσεις για συγκυβέρνηση. Ναι όπως το ακούσατε. Τον είχαμε ξαναδεί τόσο αποφασισμένο παλιά, όταν...
σε ομιλία του από την πλατεία του Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω αναφερόταν στον Χρήστο Λαμπράκη. Μετά ως γνωστόν ακολούθησαν τα χρόνια της πολιτικής μοναξιάς.

Όπως θα κατάλαβαν όλοι όσοι άκουσαν ή διάβασαν την εισήγησή του στην Εκτελεστική Γραμματεία, αυτά που έλεγε είχαν αποδέκτες εκτός της αίθουσας στην οποία βρισκόταν, σαν να τους είχε μπροστά του.

Εμείς είμαστε σίγουροι πως αν το καθεστώς αποφασίσει να υπάρξει συγκυβέρνηση, αυτή θα υπάρξει με ή χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά. Εξάλλου μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια για τον Αντώνη.

Δεν μπορούμε όμως να αντιληφθούμε αν αυτή η εκ των προτέρων άρνηση του Αντώνη Σαμαρά για συγκυβέρνηση είναι μέρος της προπαγανδιστικής προσπάθειας του πολιτικού συστήματος να δημιουργήσει κομματικές συσπειρώσεις και να αποπροσανατολίσει το λαό ή είναι μια προσωπική άρνηση συμμετοχής στην τελευταία πράξη του δράματος, πριν την οριστική κατάρρευση του πολιτικού συστήματος.

Δεν έχουμε πειστεί ακόμα κατά πόσον ο Αντώνης Σαμαράς έχει αφομοιωθεί πλήρως από το Σύστημα ή εξακολουθεί, όπως ξέραμε παλιά, να θέλει την αλλαγή του.
Ο χρόνος θα δείξει.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη