21 Μαρ 2011

Νέες καταγγελίες για τον πρύτανη του ΑΠΘ!

Μισθό 2.000 ευρώ έχει κόψει στον εαυτό του αλλά και στους αντιπρυτάνεις του ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος. Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα της "Διαύγειας", που φέρνουμε σήμερα στο φως!
Το ζήτημα είναι ότι  από την ώρα που κάναμε την πρώτη ανάρτηση, τα μέιλ μας έχουν πάρει φωτιά! Ανώνυμοι και
επώνυμοι πανεπιστημιακοί (ή κάποιοι που ισχυρίζονται ότι είναι πανεπιστημιακοί) μας στέλνουν αποφάσεις του πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες πληρώνονται με ποσά από 500 - 1500 ευρώ άτομα τα οποία ήδη πληρώνονται ως συνεργάτες της πρυτανείας, ως γραμματείς, οδηγοί, νομικοί σύμβουλοι και στελέχη του γραφείου τύπου.
Τα χρήματα αυτά, όπως φαίνεται στα έγγραφα, αποδεικνύουν ότι τα "εξτραδάκια" που έδινε ο γενναιόδωρος κύριος Μυλόπουλος, προέρχονται από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου! Ως δικαιολογία αναγράφεται η... "Αξιολόγηση του επιστημονικού και ερευνητικού προσωπικού". Δηλαδή την αξιολόγηση αυτή την κάνουν στο Α.Π.Θ. κάποιες γραμματείς ή διοικητικό προσωπικό! Θα περίμενε κανείς ότι αυτό ήταν κάποιο πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση! Δεν είναι όμως... Είναι αιτιολόγηση δαπάνης! Γιατί, εάν ψάξει κανείς στον κατάλογο με τα εγκεκριμένα προγράμματα της Επιτροπής Ερευνών θα διαπιστώσει ότι τέτοιο πρόγραμμα δεν υπάρχει! Πρόκειται δηλαδή για αδιάθετα πράγματα, τα οποία προφανώς επειδή έμεναν στα συρτάρια, κάποιοι αποφάσισαν να τα... αξιοποιήσουν! Οι αμοιβές του πρύτανη, των αντιπρυτάνεων και των συνεργατών τους φτάνουν τις 30.000 ευρώ το μήνα και δίνονται από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, από τότε δηλαδή που ανέλαβε την πρυτανεία η διοίκηση Μυλόπουλου!
Το σκάνδαλο δεν θα ερχόταν στο φως εάν δεν υπήρχε η "Διαύγεια". Γι' αυτό οφείλουμε να συγχαρούμε τον Γιώργο Παπανδρέου που θέσπισε αυτήν τη δημοσιοποίηση...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη