23 Μαρ 2011

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ και το..... ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Από Βλάση Γωγούση, ιατρό .


« η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΉ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ ΈΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΊΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΡΌΛΟ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΊΣΕΙ, ΝΑ ΦΩΤΊΣΕΙ ΑΙΤΊΕΣ, ΝΑ ΣΥΜΒΆΛΕΙ ΘΕΤΙΚΆ .

- η ΝΟΜΙΚΉ ΣΧΟΛΉ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ..
 ΑΝΑΛΆΒΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΎ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΉΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΎ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΟΣ»

- Υπογράφουν οι κυρίες ΜΑΡΩ ΔΟΥΚΑ και  ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΝΗ.

Το χάλι στο οποίο βρίσκονται σήμερα τα ανώτατα εκπαιδευτικά μας Ιδρύματα ( Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι .) , αυτή η περίφημη πανεπιστημιακή κοινότητα το δημιούργησε, αξιότιμες ( και αξιολογότατες`) κυρίες μου.

Εκλεγμένοι –κάποιοι ί απ` αυτούς- με μεθοδευμένες έως και ελεεινές διαδικασίες επιλογής , με χαμηλού επιπέδου συναλλαγές στα συμβούλια αξιολόγησης και κρίσης του τύπου : « ψήφησε εσύ σήμερα τον δικό μου ,αύριο εγώ τον δικό σου » , σε μία ατέλειωτη αναξιοκρατική διαδοχή οικογενειοκρατίας !

Με το να στέλνουν , κάποιοι καθηγητές , τα παιδιά τους ( που απέτυχαν στις πανελλήνιες) σε νοσηλευτικές ΄ η άλλες παρεμφερείς σχολές στις βαλκανικές χώρες και να τα φέρνουν πίσω σαν καρκινοπαθή έως και …. ετοιμοθάνατα! !!.

Με ταχυδακτυλουργικές διαδικασίες , όχι μόνον γίνονται καλά (!) αλλά εξεταζόμενα σε 2-3 μαθήματα από μια παρέα καθηγητών -φίλων - μετεγγράφονται στην ιατρική, την οποία τελειώνουν- περνώντας κάποια μαθήματα με υπογραφές «εκ περιφοράς» χωρίς – καν εξετάσεις - και στη συνέχεια καταλαμβάνουν με «φωτογραφικές» προκηρύξεις, θέσεις λεκτόρων ( με ….λαμπρή ανέλιξη στο μέλλον ) ,θέσεις που «κρατιόντανε» απροκήρυχτες χρόνια ολόκληρα !!

Για ποια πανεπιστημιακή κοινότητα μιλάμε ,κυρίες μου, γι` αυτήν που η εκλογή των κοσμητόρων και πρυτάνεων εξαρτάται κατά μέγιστο μέρος από την ψήφο των -κομματικοποιημένων αιώνιων – φοιτητών ,που ανταμείβονται στη συνέχεια με τη λήψη του πτυχίου τους με συλλογή υπογραφών δια χειρός του νεοεκλεγέντος =ευεργετηθέντος ) πρυτάνεως και… συνεργατών;

Για ποια πανεπιστημιακή κοινότητα μιλάμε;

Για κάποιους απ` αυτούς που δεν πατάν στο ίδρυμα παρά μόνο τη μέρα της εισπράξεως της αμοιβής τους, που δεν εισέρχονται στο αμφιθέατρο ούτε κι` από περιέργεια, (και τι να πούνε άλλωστε- αυτά που μάθανε πριν 15 χρόνια κι` έκτοτε βιβλίο δεν ανοίξανε -;).

Για κάποιους απ` αυτούς που τρώνε τα κονδύλια , κι`αντί για έρευνα αγοράζουν λιμουζίνες (μερικοί – αν θυμάσθε- προφυλακίστηκαν, κι` ο ένας πέθανε στη φυλακή, προσφάτως ! ) .

Για τους ανάξιους που , καπηλευόμενοι τους τίτλους τους, διορίζονται πρόεδροι σε μεγάλες εταιρείες η γραμματείς και σύμβουλοι και επί κεφαλής επιτροπών των Υπουργείων ;.

Χωρίς παραγωγή επιστημονικού έργου , χωρίς έκδοση αξιόλογων βιβλίων , με εργασίες που τις εκπονούν οι φοιτητές και οι συνεργάτες τους κι `αυτοί απλώς προσθέτουν το δικό τους όνομα (πρώτο συνήθως) , χωρίς «αναφορές» ξένων επιστημόνων στις άσημες αυτές, συνήθως, εργασίες.

Ανυπόληπτοι , ασήμαντοι και τελείως άγνωστοι διεθνώς – πολλοί απ` αυτούς - , κοιτάν ν` αρπάξουν μερικά ΕΥΡΩ -εκπονώντας δήθεν επιστημονικό και ερευνητικό έργο .

Ντρέπομαι κυριολεκτικά όταν θυμάμαι το σύνολο ,σχεδόν , των καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου να χειροκροτούν , όρθιοι , δαιμονιωδώς ,τον Γεώργιο Παπαδόπουλο , στην περίφημη ομιλία του στη Θεσσαλονίκη και 3 χρόνια αργότερα ( μετά τη μεταπολίτευση ) να ταχυδρομούν στους φοιτητές φωτογραφίες συναδέλφων τους σε στάσεις χειραψίας η εναγκαλισμών με χουντικούς Υπουργούς για να τους ρίξουν στην πυρά οι φοιτητές.

Θυμάμαι , ήρθε εποχή , που οι φοιτητές αναρτούσανε πανό με τα ονόματα των «χουντικών» καθηγητών η απαγόρευαν την είσοδό τους στα γραφεία και τα αμφιθέατρα,

Ρωτήστε τους παλαιότερους , αξιότιμες κυρίες μου ,και θα σας πουν.

Από αυτήν την πανεπιστημιακή κοινότητα περιμένετε «να δράσει, να ηγηθεί να φωτίσει αιτίες και να σχεδιάσει…. μεταναστευτική πολιτική !!»

«Και οι καλοί ,οι άξιοι, θα μου πείτε, οι άριστοι οι ικανοί, γιατί δεν αναφέρεσθε σ` αυτούς;»

Αυτούς τους τρώει η μαρμάγκα ( ρωτείστε κυρίες μου , αυτούς που κάνανε θητεία στο στρατό , ξέρουν τη λέξη ) !

Αυτούς τους άξιους τους χλευάζουν, τους ταλαιπωρούν αναθέτοντάς τους εργασίες «λάντζας» ,τους στέλνουν σαν κριτές επιτροπών εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, υποχρεώνοντας τους να πληρώνουν εισιτήρια και διαμονή σε φτηνοξενοδοχεία από την τσέπη τους και να τα παίρνουν πίσω –αν ποτέ τα πάρουν - ένα με ενάμιση χρόνο μετά !!! .

Δεν τους περιλαμβάνουν σε ερευνητικά προγράμματα για να εισπράτουν τα κονδύλια οι «επιτήδειοι» ,τους απογοητεύουν , καθυστερώντας την αναβάθμιση τους, ,κάποιοι τα παρατούν και φεύγουν , κάποιοι μετατρέπονται στο τέλος από ικανότατοι επιστήμονες σε κλασσικούς δημόσιους υπαλλήλους , εφαρμόζοντας τη γνωστή ελληνική ρύση «ωχ αδερφέ εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα !!»

Απογοήτευσαν κι` έδιωξαν από τον τόπο μας ταλαντούχους νέους επιστήμονες, με σημαντικές μεταπτυχιακές σπουδές σε κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης ,τους απέκλεισαν απ` την επιλογή τους με γελοία προσχήματα, του τύπου «σου λείπουν 54 ένσημα τού ΙΚΑ», η «σου λείπουν 68 ώρες διδασκαλίας !!».

Αυτοί και τον Αϊνστάιν ήταν ικανοί να αποκλείσουν για να διορίσουνε τον γιό τους !,

Έφυγαν και σήμερα διαπρέπουν στο Χάρβαρντ, στο Μ.Ι.Τ. και σε άλλα διεθνή πνευματικά ιδρύματα.

Και όλ` αυτά για να σπρώξουν με το ζόρι στις πανεπιστημιακές βαθμίδες τα παιδιά και τα ανίψια τους η τους εκλεκτούς του, κόμματος!

Κατάντια , ακόμη και τη λέξη αδικώ!,

Μπήκαν, χώθηκαν στα ιδρύματα ,αμόρφωτοι ανάγωγοι, κι`έτσι παρέμειναν, ήρθαν νηστικοί και χόρτασαν λεφτά και…. μεγαλεία !

Να καταλύσουν –λέει- το άσυλο, την αυτοκρατορία της ασυδοσίας, της σύναξης αλητόπαιδων , τοξικομανών, τρομοκρατών κι`, αναρχικών , που καίν` τις βιβλιοθήκες και σμπαραλιάζουν τα εργαστήρια της χημείας και τους υπολογιστές και χτίζουν ντουβαράκι γύρω-γύρω απ` τον καθηγητή τους!!

Πώς να το καταργήσουμε ,αφού την πρόταση για την κατάργηση πρέπει να την εισηγηθεί ο….. πρύτανης.

Ούτε στιγμή δεν θα παρέμεινε ο …δόλιος αν τολμούσε να μιλήσει για «κατάργηση ασύλου».

Και τότε «πως θα ζήσουμε χωρίς βαρβάρους» - που είπε κι` ο Καβάφης;;;- «πως θα ζήσουμε χωρίς το άσυλο « ,προσθέτει ο υπογράφων.

- Από αυτήν την πανεπιστημιακή κοινότητα περιμένετε «να ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΊΣΕΙ, ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΡΌΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΉΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΎ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΟΣ»

αξιότιμες κυρίες Δούκα Μ. και Ι. Καρυστιάνη.!!»

Θου κύριε…. !!!!!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη