16 Μαρ 2011

Χωρίς δικηγόρους μέχρι την Τρίτη, χωρίς Μ.Μ.Ε. και Μ.Μ.Μ. αύριο

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αυριανές απεργίες
Αποχή δικηγόρων
Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνήλθε εκτάκτως σήμερα στην Αθήνα υπό την προεδρία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννη Αδαμόπουλου, σύμφωνα με ..
ανακοίνωση της Ολομέλειας, αποφάσισε:


1) Την αποχή των δικηγόρων όλης της χώρας από το λειτούργημά τους από αύριο, Πέμπτη, 17.3.2011 έως και την ερχόμενη Τρίτη 22.3.2011, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διατάξεις τού υπό ψήφιση φορολογικού νομοσχεδίου, που επιφέρουν δυσβάσταχτα βάρη στους πολίτες και τους δικηγόρους.

2) Να προτείνει την αντικατάσταση των διατάξεων του άρθρου 20 παρ. 7 του ΚΦΕ με πιο ορθολογικές λύσεις.

3) Να μεταβεί το προεδρείο της Ολομέλειας στη Βουλή και να συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς.

Απεργία στα μέσα μαζικά μεταφοράς
Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό την Πέμπτη, καθώς απεργούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτός των λεωφορείων, των οποίων οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και έτσι θα κινηθούν κανονικά.


Συγκεκριμένα, τα Μ.Μ.Μ που τραβούν χειρόφρενο την Πέμπτη (17 Μαρτίου), είναι: το Μετρό, ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ),τα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) και το τραμ.

Την απόφαση, έλαβαν οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών έπειτα από τη χθεσινή συνεδρίαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

Απεργία στα Μ.Μ.Ε.

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία έχουν κηρύξει για αύριο Πέμπτη, 17 Μαρτίου, από τις 6 π.μ. έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 18 Μαρτίου, σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανία Χάρτου, οι Ενώσεις Συντακτών, αλλά και τα σωματεία όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση.


Στην απεργία μετέχει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ και κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα μεταδίδονται ειδήσεις.


48ωρη απεργία στο ΑΛΤΕΡ

Να μην εργαστούν το προσεχές Σαββατοκύριακο 19 & 20 Μαρτιου, αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι του ΑΛΤΕΡ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη