14 Μαρ 2011

Ακατάσχετη μπουρδολογία στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Μόνο με τα προβλήματα της πόλης δεν ασχολούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, αποτελεί κίνητρο για τους πολυλογάδες, να κάνουν επίδειξη πολιτικής ρητορείας, λες και τους εκλέξαμε για κυβέρνηση.
Κάποιοι άλλοι, έχουν πολλά μαζεμένα μέσα τους και κάνουν ακόμη αντιπολίτευση, ενώ άλλοι μουτζαχεντίν του παλιομοδίτικου κομματισμού βλέπουν παντού...

"συντηρισμό", "εθνικοπατριωτισμό" και παπάρια μέντολες. Κάτι που κάνουν διαχρονικά όλοι οι άχρηστοι, που δεν μπορούν να λύσουν πρακτικά προβλήματα: Το ρίχνουν στην μπουρδολογία.

Είναι σαν έναν άχρηστο τεμπέλη μάστορα, που βάζεις στην οικοδομή, πιάνει το μυστρί στο χέρι, αλλά επειδή είναι άχρηστος και δεν ξέρει τη δουλειά, αρχίζει τη φιλοσοφία για την "άτιμη ζωή, την κακούργα κενωνία, τη δεξιά που κατέστρεψε τη χώρα, τους κομμουνιστές που θέλουν να μας κάνουν Ρωσία και να ψωνίζουμε κρέας με κουπόνια" κι άλλα ..χαμπέρια.

Ένας μάλιστα, είπε ότι μέχρι τώρα η Θεσσαλονίκη ήταν συντηρητική, για αυτό δεν είχε τουρίστες. Τον τουρισμό είπε, τον εμπόδιζε ο ...εθνικοπατριωτισμός (!!!)

Όχι ρε αγόρι μου άχρηστο. Δεν ήταν αυτό το πρόβλημα.

Το πρόβλημα ήταν και είναι πολύ απλό και πολύ συγκεκριμένο:
Στο μοναδικό τουριστικό πόλο έλξης που είναι η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, από την οποία περνά το 99% των λίγων τουριστών που έρχονται στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορούν να σταθμεύσουν τα λεωφορεία, γιατί πάντα βρίσκεται κάποιος μαλάκας Έλληνας, να κλείσει τις θέσεις που είναι αποκελιστικά για τουριστικά λεωφορεία (με κόκκινο στη φωτο).

Τόσο απλό, τόσο πεζό, τόσο συγκεκριμένο είναι το πρόβλημα και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα. Και δεν αντιμετωπίζονται με βερμπαλισμούς, λεκτικές ακροβασίες και την αηδιαστική ξύλινη γλώσσα  του κομματικού σωλήνα. Με δουλειά αντιμετωπίζονται!

Η δουλειά σου είναι λοιπόν, να κρατήσεις επιτέλους ανοιχτό αυτό το πάρκιγκ.

Για αυτό ξελαρρυγγιζόμαστε χρόνια τώρα (άσχετα από το ποιός είναι δήμαρχος), αλλά κανείς δεν μπορεί να δώσει λύση, ακριβώς επειδή, όσοι ασχολούνται με τα κοινά, είναι παρλαπίπες.
Δεν μπορούν να μοιράσουν δυό γαιδάρων άχυρο, που λέει κι η παροιμία.

Ξαναθυμήσου λοιπόν αναγνώστη μου, τι γράφαμε στο taxalia πριν από 1 χρόνο, επί Παπαγεωργόπουλου, εδώ !
και βγάλε τις κομματικές τσίμπλες απ΄το μάτι. Πρόβλημά μας ήταν, είναι και θα είναι τα χάλια της Θεσσαλονίκης κι όχι το όνομα του δημάρχου ή από ποιά παράταξη προέρχεται.

Κι επειδή εμείς πληρώνουμε, απαιτούμε να αφήσουν την ακατάσχετη μπουρδολογία για εθνικοπατριωτισμούς κι άλλους -ισμούς και να ασχοληθούν με τα πρακτικά προβλήματα της πόλης.

Γιατί ο αγαπητός μας δήμαρχος, έχει αναλύσει δεκάδες φορές το πρόβλημα του "διπλοπαρκαρίσματος" και του συνεχούς κλεισίματος δρόμων από ομάδες διαδηλωτών, αλλά δεν έκανε ούτε ένα (-1-) χιλιοστό βήματος επίλυσης.

Δήμαρχος είσαι κυρ-Γιάννη, όχι πολιτικός αναλυτής σε πάνελ του Χατζηνικολάου, για να κάνεις διαπιστώσεις. Αυτές τις κάνουμε και μόνοι μας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη