11 Απρ 2011

Π.Ψωμιάδης: "Δεν πρόκειται να τεθώ σε αργία"

Τη βεβαιότητά του ότι δεν θα τεθεί σε αργία, επειδή κατά το χρόνο τέλεσης του αδικήματος είχε την ιδιότητα του Νομάρχη, ενώ ο 3852/2010 αναφέρεται σε "Δήμαρχο" και "Περιφερειάρχη", εξέφρασε πριν από λίγο στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Μίλησε επίσης για πολιτική δίωξη ενός Νομάρχη, που ..
το μόνο που έκανε ήταν να μειώσει για ανθρωπιστικούς λόγους ένα πρόστιμο επαγγελματία που ήταν στο τελικό στάδιο ανίατης ασθένειας.
Επιτέθηκε ξανά σε blogs που "τον έχουν ήδη θέσει σε αργία με δημοσιεύματά τους" (στο taxalia δηλαδή).
Για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας:
Το taxalia παρακολούθησε με προσοχή την πορεία της δίκης και προσπάθησε -τεκμηριωμένα και έγκυρα όπως πάντα- να διερευνήσει όλες τις νομικές παραμέτρους του ζητήματος.
Αναρτήθηκαν πάνω από 20 άρθρα έγκριτων νομικών, με τα οποία καλύφθηκαν πολλές πτυχές του θέματος.
Από ΄κει και πέρα, είναι προφανές, ότι ούτε υπέρ, ούτε εναντίον του κ.Ψωμιάδη είμαστε και ακόμη προφανέστερα, δεν είμαστε "δημοσιογραφικό όργανο του ΠΑΣΟΚ", όπως υπονόησε.
Ανοίξαμε έναν πλούσιο διάλογο στον οποίο ακούστηκαν απόψεις εχθρών και φίλων του κ.Περιφερειάρχη και τελικά, αυτό που μετράει είναι το τι θα κάνει ο κ.Σώκος, στα χέρια του οποίου βρίσκεται "η καυτή πατάτα".
Αναδείξαμε τις απόψεις υπέρ του κ.Ψωμιάδη, (μέχρι και αυτή της παραγραφής), αλλά δεν αποκρύψαμε και τη βεβαιότητα καθηγητών του Συνταγματικού δικαίου, όπως ο κ.Χρυσόγονος, ο οποίος επανηλλημμένα και με μεγάλη σαφήνεια, δήλωσε ότι :
«∆εν γίνεται διάκριση ως προς την αιτία καταδίκης, εποµένως η έκπτωση επέρχεται αυτοδικαίως σε περίπτωση που ο περιφερειάρχης καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος, ανεξάρτητα από την ιδιότητα την οποία είχε όταν διέπραξε το αδίκηµα».
Είδομεν λοιπόν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη