20 Απρ 2011

StartUp Greece - το κινημά μας για τη νεανική επιχειρηματικότητα


του Μιχάλη Καρχιμάκη
Γ.Γ. του ΠΑΣΟΚ
Η ανάπτυξη μπήκε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Έγινε όρος επιβίωσης για την οικονομία μας, αλλά και αλλαγής νοοτροπίας για την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία, το ρίσκο. Η επιχειρηματικότητα σήμερα είναι το παράθυρο ευκαιρίας για τη νεά γενιά να γίνει μπροστάρης στην Ελλάδα που..
 αλλαζει, την Ελλάδα της δημιουργίας.

Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας προχώρησε άμεσα στην υλοποίηση της ιδέας. Δημιουργήσαμε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, το StartUp Greece (www.startupgreece.gov.gr), για να βάλουμε την Ελλάδα "μπροστά", να βάλουμε μπροστά τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, με ολοκληρωμένη πληροφόρηση, δικτύωση, εκδηλώσεις.

Το Startup Greece

• παρέχει κάθε πληροφορία που χρειάζεται ένας νέος για να ξεκινήσει την επιχείρησή του στην Ελλάδα (κίνητρα, χρηματοδότηση, νομικό πλαίσιο, έρευνες)

• χρησιμοποιεί τα social media για να φέρνει κοντά ανθρώπους, ιδέες, επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, φορείς, για να γεννηθούν συνεργασίες και επενδυτικά σχέδια

• απαντά στον πολίτη έγκαιρα και εμπεριστατωμένα

• προωθεί την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τον διάλογο, τη λογοδοσία.

Το Startup Greece είναι ένα "no stop shop" για να εμπνεύσει και να βοηθήσει έμπρακτα τους νέους να πιστέψουν στις ιδέες τους, να καλλιεργήσουν την καινοτομία, να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Μέσα από το Startup Greece καλούμε κάθε πολίτη, κάθε οργάνωση, επιχείρηση, σύνδεσμο, ερευνητικό ινστιτούτο, κοινωνικό και οικονομικό φορέα να γίνει μέλος μιας δημιουργικής κοινότητας, να προσθέσει τις γνώσεις και την εμπειρία του, να προσδώσει αξία στην προσπάθεια με τους ανθρώπους και τις ιδέες του.

Μέσα από το Startup Greece μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση υπεύθυνα, να βρείτε καλές πρακτικές, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιχειρήσεις και ενώσεις, να παρευρεθείτε σε μια εκδήλωση, ένα σεμινάριο, μια δημιουργική συνάντηση. Απλά γίνετε μέλος!

http://www.startupgreece.gov.gr/  - Βάζουμε την Ελλάδα μπροστά!!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη