20 Απρ 2011

Όχι στον Κοινωνικό Αυτοματισμό…

Κείμενο της ΔΑΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΑ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπουλάει προκλητικά τον δημόσιο πλούτο (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΑ, Λιμάνια, Αεροδρόμια κ.α) παράλληλα καταρρέουν Παιδεία, Υγεία ενώ τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους καταλύονται με πρωτοφανή τρόπο την ίδια στιγμή που ..
η ανεργία εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ποσοστά που αγγίζουν το 20%.
Ενώ ξεχαρβαλώνονται τα πάντα η ΓΣΕΕ για όλο αυτό το διαμορφούμενο σκηνικό ετοιμάζεται να «αντιδράσει» προκηρύσσοντας για μια ακόμα φορά έτσι απλά μια 24ωρη απεργία το πρώτο 15ήμερο του Μαΐου…. Ευχόμενη στην συνέχεια καλές Πανελλαδικές εξετάσεις και καλά μπάνια…!!!
Ευθύνη φυσικά για αυτού του είδους τις αντιδράσεις έχουν όλες οι παρατάξεις ανεξαιρέτως και οι μεγάλες αλλά και οι μικρότερες οι οποίες περιορίζονται απλά ή σε πράξεις εντυπωσιασμού ή περιμένοντας το λάθος με μοναδικό σκοπό λίγα ψηφαλάκια.
Καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ να πάρει άμεσα αποφάσεις για τα τρέχοντα θέματα αλλά και για την υπογραφή Σ.Σ.Ε η οποία θα μας εξασφαλίσει εργασιακή ειρήνη τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, ενάντια στη σημερινή μορφή διοίκησης του άκρατου διευθυντικού δικαιώματος.
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ όσον αφορά το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την κατάλυση του κοινωνικού κράτους αλλά και τα συμβαίνοντα στην Ελληνική κοινωνία θα πρέπει να δημιουργήσει με πρωτοβουλία της ευρύτερες συμμαχίες για κοινές δράσεις, αφού από ότι φαίνεται η ΓΣΕΕ ή δεν μπορεί ή δεν θέλει.
Βλέποντας όλοι τι συμβαίνει στην επιχείρηση αλλά και στην αγορά επισημαίνουμε ότι αυτή η διοίκηση του ΟΤΕ παρουσιάζεται χαμένη στον λαβύρινθο της αναδιοργάνωσης, αγόμενη και φερόμενη για στελεχώσεις ενίοτε από την Deutsche Telecom, από την κυβέρνηση, ή από την Cosmote.
Σε μια χρονική στιγμή που η επιχείρηση χτυπιέται ανηλεώς από τον ανταγωνισμό, τα έσοδα από την κινητή και την σταθερή τηλεφωνία καταρρέουν και το πραγματικό ζητούμενο επιβάλλεται τώρα να είναι η νηφαλιότητα και η σύμπνοια, με σκοπό την ανόρθωση της επιχείρησης στην ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία την οποία βιώνουμε οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ αλλά και το σύνολο των μισθωτών, συνταξιούχων, ανέργων και νέων της πατρίδας μας.
Η ΔΑΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ εκτιμώντας όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα σημερινά προβλήματα λύνονται μόνο με ευρύτερες συναινέσεις και κοινές δράσεις, παίρνει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει για την Τετάρτη 27 Απριλίου 2011 όλες τις πρωτοβάθμιες ΔΑΚΕ των οργανισμών οι οποίοι ξεπουλιούνται άμεσα με σκοπό να συστρατευθούμε όλο και περισσότεροι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.
Η μαζική μας αντίδραση πρέπει να έχει σαν στόχο την εγρήγορση όχι μόνο για τα επιμέρους προβλήματα αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ή Ελληνική κοινωνία που έρχονται σαν επιστέγασμα της πολιτικής του Σοκ και Χάος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην οποία ο κοινωνικός αυτοματισμός οδηγεί την κοινωνία σε ανθρωποφαγία και σε καταστροφή και η αδράνεια μας οδηγεί σαν πρόβατα στην σφαγή.

Ναι στην Ενότητα… Αγώνας για όλους…!!!

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Βασίλης Λάμπρου Νεκτάριος Δρίτσας
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη