18 Απρ 2011

Ένα σχόλιο σε άρθρο του taxalia για την ΑΥΡΙΑΝΗ

Σχόλιο στην άποψη του taxalia για το εξώφυλλο της ΑΥΡΙΑΝΗΣ:

Δεν με ενδιαφέρει ούτε η Αυριανή ούτε ο Αυριανισμός. Με εντυπωσιάζει η άποψη σας περί αδυναμίας ... τού πλανήτη να αντισταθεί στις Τράπεζες και τούς τοκογλύφους. Ξεχάσατε τήν αντίδραση τών Ισλανδών; Και αν θεωρηθεί ότι γιαυτούς ήταν εύκολο, γιά ψάξτε να μάθετε γιά τόν Ραφαέλ Κορέα τού Ισημερινού, ο οποίος κούρεψε μόνος του το χρέος και το περιόρισε ..
στο 25% περίπου. Βεβαίως έβαλαν τήν Κολομβία να τόν απειλεί με πόλεμο (γιά μάς βλ. Τουρκία) αλλά έλαβε τα μέτρα του και οι ... Κολόμβοι και τα αφεντικά τους κάθησαν στ' αυγά τους! Στη συνέχεια εκδηλώθηκε πραξικόπημα, αλλά επέζησε (προφανώς και γι' αυτή τήν περίπτωση είχε λάβει τα μέτρα του!). Δεν νομίζω ότι χρειάζονται ειδικές γνώσεις περί αναδιαρθρώσεως, χρεωκοπίας, κουρέματος ή ... ξυρίσματος κλπ. Το πρόβλημα μας, όπως ραγδαία και μεθοδευμένα προ (τών εκλογών)σχεδιάσθηκε είναι τεράστιο.
Αποτελεί πλέον γόρδιο δεσμό, τόν οποίο μόνο Ηγέτης μπορεί να κόψει.
Προσωπικά πιστεύω ότι μάς οδηγούν σε προμελετημένα στάδια:
α) μνημόνιο
β) οδικός χάρτης
 γ) αναδιάρθρωση κλπ.
ΟΛΟΙ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ότο το κόψιμο τών μισθών δεν αρκούσε! ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι το ξεπούλημα τού δημόσιου πλούτου δεν θα αποφέρει περισσότερα από 10-15 δις και είναι έτοιμοι να μοιράσουν τα πετρέλαια . Οι διάφοροι παπαγάλοι (ατόφιοι αυριανιστές) μάς παραμυθιάζουν γιά το δήθεν ανεξάντλητο πετρέλαιο τού Αγαίου. Εάν υπήρχε τόσο πολύ πετρέλαιο θα το είχαν αντλήσει οι 7 αδερφές εδώ και χρόνια, αμέσως μετά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χωρίς να ρωτήσουν τήν Τουρκία. Επειδή όμως δεν υπάρχει ούτε πετρέλαιο, θα το χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα γιά να μοιράσουν το Αιγαίο, δηλ. θα καταφέρουν όχι μόνο οικονομικό πλήγμα στην Ελλάδα, αλλά ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ. Εμείς ως χάχες γιά να μη μάς κουρεψουν και άλλο τήν σύνταξη και τόν μισθό θα τούς δώσουμε το ΑΙΓΑΙΟ!!! Αυτός είναι ο σχεδιασμός.


Υ.Γ. 1. Προσωπικά πιστεύω και στην αναδιάρθρωση και στην δραχμή ως αρχική δική μας επιλογή, διότι, αφού οι τοκογλύφοι ρημάξουν τόν τόπο μας, και θά μάς ... αναδιαρθρώσουν και θα μάς πετάξουν από το ευρώ !

2. Γνωρίζετε κάποια χώρα παραγωγό πετρελάιου, τής οποιας ο λαός ευημερεί;

Μιχάλης Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη