9 Μαΐ 2011

Άντε ρε αγόρι μου γύρνα πίσω στο πανεπιστήμιό σου και μη μας ζαλίζεις!

Τι είναι ρε παιδιά ετούτος ο Λοβέρδος; Σε ποιους νομίζει οτι απευθύνεται; ή μπας και νομίζει οτι ο ελληνικός λαός του χρωστάει κάτι και πρέπει να του το δώσει; Άντε ρε πίσω στο γραφείο σου!
Αφού δεν έχεις τα κότσια ρε, τι ασχολείσαι; Πάντως μου θύμισες την πραγματική ιστορία και σε καλώ αν την ξέχασες να την ....ξαναδιαβάσεις:
 "Όταν το Μεγάλο Συνέδριο των Εβραίων έκρινε ένοχο τον Ιησού και τον καταδίκασε σε θάνατο, κλήθηκε ο Πιλάτος ως Ρωμαίος επίτροπος να επικυρώσει την απόφαση αυτή, γιατί διαφορετικά δεν μπορούσε να εφαρμοστεί. Τότε αυτός, που κατάλαβε πως η καταδίκη ήταν άδικη και πως επρόκειτο να θανατωθεί ένας αθώος, θέλησε να τον σώσει. Ένα μάλιστα από τα τεχνάσματα που χρησιμοποίησε για το σκοπό αυτό ήταν το εξής: Επειδή κάθε Πάσχα δινόταν χάρη σε' έναν από τους καταδικασμένους σε θάνατο, πρότεινε στο μαινόμενο πλήθος των Εβραίων, που ζητούσε επίμονα την καταδίκη του Θεανθρώπου, να διαλέξει σε ποιον από τους δύο, το Βαραββά ή το Χριστό, ήθελε να δοθεί η χάρη. Ο Βαραββάς μπήκε επίτηδες στην άλλη μεριά της πλάστιγγας, επειδή ήταν κακοποιός και ο κόσμος τον μισούσε. Όμως το αποτέλεσμα δεν ήλθε όπως το περίμενε ο Πιλάτος. Ο όχλος προτίμησε χωρίς δεύτερη σκέψη να δοθεί η χάρη στον Βαραββά, δείχνοντας έτσι όλο το μίσος που έκαιγε μέσα του για τον Χριστό. Όταν πια αντιλήφθηκε πως όχι μόνο η απόφαση των Εβραίων ήταν αμετάκλητη, αλλά υπήρχε και φόβος να τον κατηγορήσουν στον αυτοκράτορα πως υποστήριξε έναν εχθρό του, φοβήθηκε και επικύρωσε την καταδίκη του Ιησού, αφού προηγουμένως έπλυνε τα χέρια του και είπε στον όχλο: «Είμαι αθώος από το αίμα αυτού του αθώου, εσείς είστε οι υπεύθυνοι» και «νίπτω τας χείρας μου»"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη