7 Ιουν 2011

H αιτιολογία του δήμου: "γιατί δεν δίνουμε την πλατεία στον Μίκη"

"Πριν από λίγη ώρα, στις 3:40, απόγευμα Τρίτης 7 Ιουνίου", γράφει ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης (οικολόγοι), στο f/b "ενημερώθηκα ότι από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ζητήθηκε η πλατεία Αριστοτέλους για την εκδήλωση με ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη. Έμαθα ότι ..
από πλευράς του δήμου αντιπροτάθηκε η πλατεία Αρχαίας Αγοράς ή το άγαλμα του Καραμανλή σε μία λογική αποσυμφόρησης του χώρου της πλατείας από παρόμοιες εκδηλώσεις.

Μόλις το προηγούμενο Σάββατο η πλατεία είχε καταληφθεί για τη συγκέντρωση της ΕΔΟΘ και του ΕΚΘ, παρά το ότι από το δήμο είχε παραχωρηθεί για εκδήλωση της ομοσπονδίας χαντμπολ.

Στο τρέχον πλαίσιο, θα μπορούσε η εκδήλωση της Πέμπτης, να αποτελέσει την τελευταία παρόμοιου χαρακτήρα εκδήλωση στην Αριστοτέλους και όχι την έναρξη της νέας περιόδου.

Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω ποιες ήταν "οι αρχικές συνεννοήσεις ως προς τη μορφή και ως προς το περιεχόμενο της εκδήλωσης", και ποια τα τετελεσμένα γεγονότα προ των οποίων βρέθηκε ο εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, πρύτανης του ΑΠΘ με αποτέλεσμα να αποσύρει τη συμμετοχή του.

Καλό θα ήταν να τα μάθουμε όμως."

και μια τοποθέτηση φίλου της παράταξης που διοικεί τον Δήμο
Η "νέα πολιτική στην παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων" Χρήστο κάποτε πρέπει να αρχίσει. Αρκετά έχει υποφέρει η πόλη αυτή! γράφει ο Πάνος Ερμείδης.

Ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης:


"Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει νέα πολιτική στην παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, επιχειρώντας να προασπίσει τους ίδιους τους δημόσιους χώρους, αλλά και να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και της ίδιας της πόλης. Ειδικά για την περίπτωση της πλατείας Αριστοτέλους, ενός χώρου ιστορικού, αλλά και ιδιαιτέρως επιβαρημένου από εκδηλώσεις κάθε είδους, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την παραχώρησή της με ιδιαίτερη φειδώ και κυρίως για εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα ή εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά. Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα θέμα «απαγόρευσης» της εκδήλωσης της «Σπίθας» ή και οποιασδήποτε άλλης εκδήλωσης. Αντίθετα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι υπέρμαχος της ελεύθερης έκφρασης και της άσκησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, ανεξαρτήτως της πολιτικής, ιδεολογικής ή κομματικής τοποθέτησής τους, φροντίζοντας πάντα για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης».


Τα συμπεράσματα δικά σας.

διαβάστε και:
ολόκληρη η δήλωση Μίκη: "αν τολμούν ας έρθουν να με διώξουν"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη