4 Ιουλ 2011

Και οι ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ κατά του ΑΝΤ1!

Κ. Σπήλιο Χαραμή
                                                                                    Γεν. Δντή ΑΝΤΕΝΝΑ
Κύριε Χαραμή
Θεωρώ ότι έχετε υποχρέωση να διακόψετε τη μετάδοση της τουρκικής τηλεοπτικής σειράς «Εζέλ», που τα γυρίσματά της έγιναν στην παράνομα κατεχόμενη από τους Τούρκους  γη της Κύπρου. Αυτό αποτελεί όχι μόνο ευθεία και βάναυση προσβολή προς το σύνολο του Ελληνισμού (ειδικότερα
των Ελλήνων της Κύπρου που υπέστησαν την  τουρκική βαρβαρότητα), αλλά και παράνομη πράξη, δεδομένου ότι επιχειρεί με πλάγιο αλλά σαφή τρόπο να νομιμοποιήσει προϊόν, που παρήχθη παρανόμως, από το παράνομο και διεθνώς  καταδικασμένο  κατοχικό καθεστώς.
Η προβολή και μόνο σκηνών που παραπέμπουν σε μια τραυματική εθνική μνήμη, με τον Πενταδάκτυλο μιασμένο όχι μόνο απ’ την τουρκική σημαία, αλλά και με το γνωστό φασιστικό και ρατσιστικό σύνθημα, συνιστούν ύβρη όχι μόνο για τον ελληνισμό, αλλά για κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για τα θεμελιώδη δικαιώματα της ανθρωπότητας. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε μέσω διαδικτύου απ’ την ομογένεια, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι ο οικουμενικούς ελληνισμός όχι μόνο δεν αποδέχεται την ύβρη, αλλά απαιτεί άμεσα αποκατάσταση.     
Η αντίδρασή μας, σε μια εποχή  ισοπέδωσης, όπου η χώρα μας κι ο λαός μας περνούν δραματικές στιγμές, αποδεικνύει ότι  υπάρχουν Έλληνες –και είναι οι περισσότεροι- που αγωνίζονται όχι για τον εαυτό τους, αλλά για να διατηρήσουν ζωντανές ιδέες και αξίες, για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον ως λαός και ως έθνος. Ένα μέλλον  με αξιοπρέπεια,  ανθρωπιά και ειρηνική δημιουργική συνεργασία μ’ όλους τους λαούς της περιοχής. Η διαμόρφωση των προϋποθέσεων  που θα προετοιμάσουν ένα τέτοιο μέλλον είναι υποχρέωση και των Μέσων Ενημέρωσης.         
Για όλους αυτούς τους λόγους, πιστεύουμε ότι η διακοπή της μετάδοσης της εν λόγω σειράς είναι όχι μόνο υποχρέωση, αλλά και καθήκον σας.
ΔΡ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
                       

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη