19 Ιουλ 2011

Ένας από τους 8.666 "λεφτάδες φοροφυγάδες" γράφει και ρεζιλεύει το Υπουργείο Οικονομικών

Aγαπητό Τα Χάλια.

Το παρόν κείμενο αφορά την ανάρτηση που δημοσιεύσατε με Τίτλο : «8.666 λεφτάδες "ξέχασαν" να δηλώσουν τη Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία» στο ιστολόγιο σας(http://taxalia.blogspot.com/2011/07/8666.html ).

Προσωπικά με πιάνουν τα γέλια με την συγκεκριμένη φράση: «Έπειτα από διασταύρωση που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, σε..
 συνεργασία με την ομάδα δράσης για φορολογούμενους με μεγάλη περιουσία και υψηλά εισοδήματα και την Δ/νση Φορολογίας Κεφαλαίου της Γενικής Δ/νσης Φορολογίας, εντοπίστηκαν 8.666 φορολογούμενοι (φυσικά πρόσωπα) με αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1 εκ. ¤, οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) τουλάχιστον για ένα έτος, την περίοδο 1997-2007.»

Στο συνημμένο έγγραφο σας αποστέλλω αντίστοιχο έγγραφο που απεστάλει σε εμένα. Για ευνοήτους λόγους έχω αφαιρέσει όλα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το Ελληνικό Δημόσιο διενήργησε λεπτομερειακούς ελέγχους και μας καλεί να να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες μας με αυτό.

Στην προσωπική μου υπόθεση πρέπει να σας εξομολογηθώ ότι, για την περίοδο 1997 έως 2007 είχα την επικαρπεία ενός μέρους ακίνητης περιουσίας και την υψηλή κυριότητα (σ.σ.taxalia: "ψιλή" λέγεται η κυριότητα, όχι "υψηλή", επειδή η πλήρης κυριότητα "αποψιλώνεται" από την επικαρπία. Δεν έχει καμία σχέση με το ...ύψος!) την είχαν οι γονείς μου. Την υψηλή κυριότητα ανέλαβα μετά τον θάνατο των γονέων μου, γεγονός που δηλώθηκε άμεσα στην αρμόδια εφορία και έχω πληρώσει όλους τους αναλογούντες φόρους από εκείνη την στιγμή και μετά. Αρα και σύμφωνα με τον νόμο την υποχρέωση υποβολής (ετη 1997-2007) του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας έχει ο Υψηλός Κύριος και όχι ο επικαρποτής,δηλαδή οι γονείς. Για την συγκεκριμένη περίοδο όλοι οι φόροι εχουν εξοφληθεί και καμιά οφειλή ή εκκρεμόητα δεν υπάρχει σύμφωνα με τα αρχεία της εφορίας.

Μάλιστα όπως θα δείτε και στο σύνημμένο έγγραφο που σας αποστέλλω η ίδια η υπηρεσία με τον εντυπωσιακό τίτλο «ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΟΜΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ» στην προτελευταία παράγραφο σημειώνει το εξής:

«Αν δεν υποχρεούστε σε υποβολή δηλώσεων ΦΜΑΠ, παρακαλούμε μετά την λήψη της ειδοποίησης αυτής να ενημερώσετε την αρμόδια ΔΟΥ».

Και το εύλογο ερώτημα είναι, τι είδους διαστάυρωση διενήργησε αυτή η υπηρεσία;; Εχουν κατατεθέι

-δηλώσεις Ε9,

-έχουν κατατεθεί όλα τα συμβόλαια,

-έχει δηλωθέι ο θάνατος των γονέων και η αλλαγή που έγινε στα ιδιοκτησιακό καθεστώς,

-έχουν υποβληθεί οι δηλώσεις ΤΑΠ για τα έτη 2008 και 2009.

-έχει υποβληθεί δήλωση φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας για το έτος 2010

Και μετά από όλα αυτά τα στοιχεία που τα ΕΧΕΙ η εφορία, και μετά από έλεγχο που κάνει μας λέει τι;; Οτι είστε φοροφυγάδες εκτός και αν Δεν υποχρεούστε σε υποβολη δηλώσεων ΦΜΑΠ όποτε ενημερώστε μας.

Αναρωτιέμαι τι είδους στοιχέια δίνουν στην Τρόικα για την φοροδιαφυγή;;


Από που και με ποιόν τρόπο κάνουν έλεγχους και δίνουν ποσά και ακριβή αριθμό φυσικών προσώπων ώς φοροφυγάδες;;

Οταν έχουν όλα τα στοιχεία στα χέρια τους και οι ίδιοι δεν μπορούν να διευκρινήσουν ποιοί οφείλουν και ποιοί όχι να αποδώσουν φόρο στο δημόσιο.

Ελπίζω τώρα να απαντήθηκε το αίτημα σας «Αφήστε τα παραμύθια και τις αοριστολογίες και δημοσιεύστε τα ονόματά τους στο διαδίκτυο! ». Για αυτό δεν δημοσιεύουν τα ονόματα στο διαδίκτυο. Διότι πολύ απλά δεν γνωρίζουν ποιοί και πόσα χρωστάνε και κυριότερα ποιοί έχουν την υποχρέωση πληρωμής του φόρου.

Αν υποκύψει στο αίτημα σας και δημοσιεύσει ένα λάθος όνομα (πχ την δική μου περίπτωση) υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να δεχτεί μια μήνυση το ελληνικό δημόσιο για ευνόητους λόγους. Ας αφήσουμε στην άκρη βέβαια ότι οι συγκεκριμένοι αποδέκτες των σημειωμάτων αυτών δεν έχουν OFF SHORE εταιρείες για να κρύψουν την ακίνητη περιουσία τους για αυτό άλλωστε δέχτηκαν και το περίφημο σημείωμα.

Ας κάνει επιτέλους το ελληνικό δημόσιο έστω και τώρα καλύτερα την δουλειά του.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη