29 Ιουλ 2011

Πρόεδρος Μελίτης: "Είμαι περήφανους για τους Βούλγαρους & Τούρκους, όχι για τους Έλληνες"

Ο ανεκδιήγητος πρόεδρος της Μελίτης στη Φλώρινα, ο οποίος δήλωσε ότι στο χωριό του ζουν μόνο "Μακεδόνες" (εννοώντας όσους δηλώνουν ότι είναι Σλαβικής καταγωγής κι όχι Ελληνικής), κάλεσε στις εκδηλώσεις της 19ης & 20ης Ιουλίου 2011, την παράνομη "Τουρκική Ένωση Ξάνθης" (İskeçe Türk Birliği), η οποία συμμετείχε με το χορευτικό της συγκρότημα. Δήλωσε "ευτυχισμένος" που φιλοξενεί "Τούρκους" από τη "Δυτική Θράκη", προχώρησε ο ίδιος στον ετεροπροσδιορισμό τους ως "Τούρκων", παρά τις συνθήκη της Λωζάνης* την οποία θα έπρεπε να αναγνωρίζει ως Έλλην πολίτης και μάλιστα δημοτικός άρχων, άσκησε εξωτερική πολιτική, βάφτισε την..
 διοικητική περιφέρεια της Ελληνικής Δημοκρατίας στην οποία είναι αιρετός ως "Αιγαιακή Μακεδονία", ετεροπροσδιορίζοντας τους κατοίκους αυτής ως "Αιγεάτες Μακεδόνες" και προσέβαλλε με απαξίωση τη χώρα της οποίας υπήκοος είναι και στην οποία έχει και υποχρεώσεις, εκτός από δικαιώματα.
Η κοινότητα της οποίας είναι πρόεδρος χρηματοδοτείται από τον ελληνικό προϋπολογισμό και επίσης έχει υποχρεώσεις κι όχι μόνο δικαιώματα.
H "Τουρκική Ένωση Ξάνθης" χρησιμοποιεί την Τουρκική σημαία. Είδατε ποτέ
τους εναπομείναντες "Ρωμηούς" του Πόντου, να χρησιμοποιούν την ελληνική σημαία;
Ο Πάντε Ασλάκοφ λοιπόν, έχει και υποχρεώσεις που δεν τηρεί (ανάμεσα σε αυτές και φορολογικές!) και είναι πολύ σοβαρές (θα αναφερθούμε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες για αυτές και σας προϊδεάζουμε ότι ήδη θα έπρεπε να έχει εκπέσει του αξιώματός του!)


*Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΘΡΑΚΗΣ

Γενικά

Βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης, μετά την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, παρέμειναν 86.000 μουσουλμάνοι στην Θράκη. Εξ’ αυτών, 39.000 τουρκικής καταγωγής, 35.000 Πομάκοι και 12.000 Αθίγγανοι. Κατ’ αντίθεσιν προς την τύχη της ελληνικής μειονότητος στην Τουρκία, η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα ευημερεί και αριθμεί σήμερα πολύ περισσότερα των 100.000 μελών.

Η Ελλάδα εφαρμόζει με συνέπεια στη Θράκη την αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας, όλων των πολιτών της. Η πολιτική αυτή διέπεται από το σεβασμό των Συμφωνιών της Λωζάννης και των διατάξεων του Διεθνούς Δικαίου για τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα. Τα δικαιώματα των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης διαφυλάσσονται πλήρως και προστατεύονται αποτελεσματικά σε μια δημοκρατική κοινωνία, όπου επικρατεί κράτος δικαίου. Η ελληνική νομοθεσία περιλαμβάνει ειδικά μέτρα υπέρ της μουσουλμανικής μειονότητας και συνάδει προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) καθώς και με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα μέλη της μειονότητας συμμετέχουν στην πολιτική ζωή τόσο στο εθνικό όσο και στο τοπικό επίπεδο. Κατά τις τελευταίες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές (2006), εξελέγη σημαντικός αριθμός (περίπου 280) μουσουλμάνων δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων, καθώς και Δημάρχων, ενώ επίσης ο Αντινομάρχης Ροδόπης είναι Μουσουλμάνος. Σε εθνικό επίπεδο, η μειονότητα εκπροσωπείται πάντοτε στην Βουλή των Ελλήνων. Σήμερα διαθέτει ένα βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Στη Συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται η ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα. Τα μέλη της είναι ελεύθερα να δηλώσουν την εθνοτική τους καταγωγή (τουρκική, πομακική ή αθιγγανική), να μιλούν τις γλώσσες τους, να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και να τηρούν τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό από το ελληνικό κράτος είναι η προσπάθεια καθιέρωσης μιας μοναδικής εθνοτικής ταυτότητας για ολόκληρη την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, με σκοπό να ενταχθούν Πομάκοι και Αθίγγανοι σε μια πλασματική τουρκική ταυτότητα

Εκπαιδευτικά θέματα

Στη Θράκη λειτουργούν σήμερα 215 μειονοτικά σχολεία στοιχειώδους εκπαιδεύσεως, στα οποία η διδασκαλία γίνεται στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα και διδάσκουν άνω των 400 μουσουλμάνων εκπαιδευτικών. Υπάρχουν, επίσης, δύο μειονοτικά Γυμνάσια και δύο Λύκεια καθώς και δύο Ιεροσπουδαστήρια. Με τη θέσπιση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων λαμβάνεται περαιτέρω μέριμνα για τη βελτίωση της ελληνομάθειας των Μουσουλμάνων, όπως είναι το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας των τέκνων της μειονότητος, συνολικού κόστους 6,5 εκ. ευρώ. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός της εισαγωγής στα δημόσια σχολεία της Θράκης, από το σχολικό έτος 2006-2007, της προαιρετικής διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας. Επιπροσθέτως, έχουν θεσπισθεί μέτρα θετικής δράσης (affirmative action), για την διευκόλυνση της εισαγωγής των μουσουλμάνων στις πανεπιστημικές (ΑΕΙ) και στις ανώτατες τεχνικές σχολές (ΤΕΙ), όπως ποσόστωση 0,5% επί του συνολικού αριθμού των εισακτέων. Το τελευταίο αυτό μέτρο συνδυάζεται επίσης με την απαλλαγή από την υποχρεωτική βάση του 10 ανά εξεταζόμενο μάθημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ..

Ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας

Τα θρησκευτικά δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας είναι σεβαστά και οι πιστοί έχουν στην διάθεσή τους περί τους 300 λατρευτικούς χώρους (τζαμιά) στη Θράκη για να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Καθήκοντα θρησκευτικών λειτουργών προς όφελος της μουσουλμανικής μειονότητας ασκούν 3 Μουφτήδες και 270 ιμάμηδες. Επίσης, η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να προβλέψει 240 θέσεις διδασκάλων του Κορανιού (Ιμάμηδες) στην Θράκη, οι οποίοι θα απασχολούνται στο Δημόσιο (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)

Οι Μουφτήδες, ως πνευματικοί ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας ανά τον κόσμο, διορίζονται και δεν εκλέγονται. Στην Τουρκία, παραδείγματος χάριν, οι Μουφτήδες διορίζονται.

Στην Ελλάδα, οι Μουφτήδες διορίζονται από την Διοίκηση μέσω διαδικασίας διαβούλευσης με επιφανή μέλη της μειονότητας. Ένας επιπλέον λόγος για τον διορισμό των Μουφτήδων από την διοίκηση είναι το ότι εκτελούν, σύμφωνα με την Ισλαμική πρακτική, ορισμένες δικαστικές και διοικητικές πράξεις σε ζητήματα οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου.

Δεν υπάρχει οποιαδήποτε δικαστική παρενόχληση των λεγόμενων «εκλεγμένων Μουφτήδων» στην Ξάνθη και την Κομοτηνή.

διαβάστε επίσης:
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη