23 Αυγ 2011

Τερατώδης ενέργεια του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά της ΔΕΘ

Ο δήμος Θεσσαλονίκης δε θα συμμετέχει φέτος στη ΔΕΘ
Της ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
στην εφημερίδα ΤΥΠΟΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια και ενόψει της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η χώρα, ο δήμος Θεσσαλονίκης, δε θα συμμετέχει με περίπτερο στη ΔΕΘ. Ο λόγος; Όπως λένε από το δημαρχιακό γραφείο, ...
«ο δήμος δεν έχει κανέναν λόγο να συμμετάσχει με περίπτερο στη ΔΕΘ, γιατί δεν έχει εμπορική δραστηριότητα, αλλά ούτε έχει κανέναν σπουδαίο συμβολισμό τυχόν παρουσία του με περίπτερο».

Ο Στέλιος Παπαθεμελής, επικεφαλής του υπερκομματικού δημοτικού κινήματος Θεσσαλονικέων, τόνισε στον «Τ.Θ» πως είναι τερατώδες να μην συμμετέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης- η έδρα του θεσμού- στην Έκθεση. «Εκπλήσσομαι πραγματικά από αυτή την εξέλιξη. Γίνεται η έδρα να μη μετέχει στο θεσμό; Δε νοείται εν ονόματι της εξοικονόμησης πόρων να κατασκευάζει αποτεφρωτήριο εκατομμυρίων ευρώ που αφορά 10 Θεσσαλονικιούς και 20 σε όλη την Ελλάδα και να μη συμμετέχει στη ΔΕΘ. Δεν είναι θέμα δυνατοτήτων, αλλά προτεραιοτήτων», είπε.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα ακολουθήσει διαφορετική πολιτική και σε ό,τι αφορά την καθιερωμένη σύσκεψη φορέων για τα προβλήματα της πόλης, ενόψει της ΔΕΘ, όπου συντάσσονταν υπόμνημα, το οποίο και παρέδιδε ο πρώην δήμαρχος Βασ. Παπαγεωργόπουλος στον εκάστοτε πρωθυπουργό. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Γιάννη Μπουτάρη, η σύσκεψη αυτή φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί. «Αυτό γινόταν, για να εξασφαλίσει ρόλο και προβολή ο Παπαγεωργόπουλος. Εμάς δεν μας αφορούν, πολύ δε περισσότερο ελάχιστα αφορούν την πόλη, αφού ποτέ δεν προέκυψε εξ αυτών ουσιαστικό αποτέλεσμα» σημειώνουν.

Το θέμα της ΔΕΘ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του δημοτικού συμβουλίου το οποίο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη.

Παπαγεωργόπουλος: «Ο Δ.Θ βάζει ταφόπλακα στη ΔΕΘ»

Για απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης, που αποτελεί ταφόπλακα του θεσμού που στήριξε και ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με την ανάπτυξη της πόλης κάνει λόγο ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. «Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση της σημερινής Διοίκησης του Δ.Θ. να αποκόψει τη μάνα Θεσσαλονίκη από το παιδί της, να υποστείλει την αναπτυξιακή σημαία της πόλης μας, να μη συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά στη ΔΕΘ» σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει, «κάποιοι δεν θέλουν η πόλη μας να έχει κεφάλι, δεν θέλουν οι Θεσσαλονικείς να έχουν λόγο, δεν θέλουν οι επιχειρήσεις της να έχουν στήριγμα, δεν θέλουν το μέλλον μας να έχει προοπτική».

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος καλεί τη διοίκηση του Δήμου να επανεξετάσει την απόφασή της και να συμμετέχει και φέτος και πάντα στη ΔΕΘ. «Εκτός αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης της ΔΕΘ και έχει βρεθεί και ο Δούρειος Ίππος» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος.

Τι δήλωσαν στον «Τ.Θ» Μηταφίδης και Μάτης

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» υποστήριξε πως μόνο από θέμα συμβολισμού αξίζει να συμμετέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ. «Η πόλη όμως δεν έχει ανάγκη από εκθέσεις. Αυτό που εκκρεμεί τώρα είναι η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ», σημείωσε.

Ο Χρήστος Μάτης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες- Οικολογία στην πράξη», τόνισε πως δε διαφωνεί με το να μην μπει περίπτερο στη ΔΕΘ, καθώς η συμμετοχή, όπως υποστήριξε δε θα προσφέρει κάτι το επιπλέον. «Αυτό που είναι άμεσης σημασίας, είναι να δούμε πως θα παρέμβει ο δήμος την περίοδο της ΔΕΘ, αφού πρέπει να διασφαλιστεί η καθημερινότητα των πολιτών», επισήμανε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη