13 Σεπ 2011

Απαράδεκτη η στάση του Δήμου Αθηναίων απέναντι στο 6ο διαμέρισμα

Κατά την χτεσινή συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας αναβλήθηκε για νιοστή φορά η επί μηνών συζήτηση για αδειοδότηση καταστημάτων Ίντερνετ στο κέντρο της Αθήνας. Όλως περιέργως και τα 10 καταστήματα που αναφέρθηκαν ζητούσαν...
άδεια για παροχή υπηρεσιών διαδικτύου. Ακόμη πιο περιέργως οι 9 στους 10 αιτώντες ήταν υπήκοοι τρίτων χωρών (για πολλοστή φορά). Και φυσικά όλα άνοιγαν στο 6ο διαμέρισμα, την de facto χωματερή ανθρώπων όπως φαίνεται. Εμείς βέβαια απορούμε. Τόσο καλά πάνε οι δουλειές για τους Ασιάτες και τους Αφρικανούς στα ίντερνετ καφέ και συνεχώς θέλουν να ανοίξουν καινούρια; Οι Έλληνες είναι τόσο ηλίθιοι και δεν ζητάνε άδειες για αυτές τις τόσο κερδοφόρες ως φαίνεται επιχειρήσεις;
Ας σημειωθεί πως η περιοχή έχει ήδη πνιγεί από ίντερνετ καφέ, μίνι μάρκετ, κομμωτήρια και μπαρ που τα κατέχουν κυρίως Ασιάτες και Αφρικανοί, αλλά και Βαλκάνιοι. Για να μην πούμε για την πορνεία και το εμπόριο ναρκωτικών που λαμβάνει χώρα. Αυτά ο Δήμος δεν τα βλέπει και αποφασίζει να ενισχύσει «επιχειρηματικά» την περιοχή μας.
Παρόλο που το κάθε ένα από τα αιτώντα καταστήματα έχει πάνω του πάνω από 10 μηνύσεις, σφραγίσεις και σωρεία καταγγελιών, παρόλο που είναι όλα παραβατικά 100%, παρόλο που καθιστούν την  περιοχή και εμπορικό γκέτο και μάλιστα παράνομων δραστηριοτήτων πνίγοντας στην κυριολεξία την οποιαδήποτε νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα, ο Δήμος της Αθήνας διά μέσου της αρμόδιας αντιδημάρχου κας Παπαχελά επιμένει με λύσσα να δώσει άδεια για καταστήματα αμφιβόλου νομιμότητας σε ανθρώπους που ήρθαν στην Ελλάδα χτες και που κανείς δεν ξέρει πού και πώς βρήκαν τα κεφάλαια για να αγοράσουν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του μαγαζιού τους και να πληρώνουν τα πάγια έξοδα.  Δήλωσε επίσης πώς δεν την ενδιαφέρει το πού βρήκαν τα κεφάλαια και πως δεν μπορεί να ελέγξει αν οι άδειες διαμονής που δείχνουν οι αλλοδαποί αιτώντες είναι γνήσιες. Προφανώς οι υπάλληλοι έχουν αγκύλωση και δεν μπορούν να πάνε στην αστυνομία να ελέγξουν. Προφανώς δεν διαβάζει το αστυνομικό δελτίο, όπου κάθε ημέρα συλλαμβάνουν άπειρους ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων για ναρκωτικά και εμπόριο πλαστών εγγράφων.
Χτες λοιπόν αφού ακούσαμε έκπληκτοι πως δεν υπολογίζονται οι  παλιές καταγγελίες για αδειοδότηση (παγκόσμια πρωτοτυπία-ξαναγράφουν τους νόμους στον Δήμο) και πως πρέπει να τους δώσουμε άδεια γιατί πληρώνουν τόσο καιρό ενοίκια (ωραίος εκβιασμός – νοικιάζω μαγαζί, δώσε μου άδεια ντε και καλά), αφού ο κ. Μπέης αναφωνούσε κάθε τρεις και λίγο πως και οι αλλοδαποί έχουν δικαιώματα ξεχνώντας να αναφερθεί στις υποχρεώσεις τους, όπως και στα δικαιώματα των κατοίκων, αφού η κα Παπαχελά μάς διάβασε ένα δακρύβρεχτο γράμμα του καημένου αλλοδαπού που είναι στην Ελλάδα από το 1998 και με τις οικονομίες του έφτιαξε το μαγαζί του (αυτό που λειτουργεί 2 χρόνια χωρίς άδεια) και πως θα καταστραφεί οικονομικά αν δεν τον αδειοδοτήσουν (άσχετα με τις χιλιάδες παρανομίες που βαραίνουν το μαγαζί του), στο τέλος ο κ. Μπέης είχε το θράσος να μην δώσει τον λόγο στον εκπρόσωπο των κατοίκων (που ξεροστάλιασαν επί έξι ώρες) για να τοποθετηθούν. Προφανώς οι κάτοικοι ενοχλούν γιατί λένε τις αλήθειες και τους χαλάνε το όραμα της «πολυπολιτισμικής» φαβέλας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η συζήτηση για τα καταστήματα ξεκίνησε στις 9 η ώρα το βράδυ, έξι ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Αφού συζητήθηκαν ένα σωρό θέματα προ ημερησίας και μας απασχόλησαν επί τρεις ώρες τα παρκόμετρα του Θησείου, όταν είχε αποχωρήσει ο κ. Καμίνης και μεγάλο μέρος του δημοτικού συμβουλίου έφεραν το θέμα σε συζήτηση (γιατί άραγε;).
Γιατί το θέμα αναβλήθηκε και δεν έδωσαν ως απάντηση ένα όχι, αφού τα καταστήματα αυτά παρανομούν; Τόσο δύσκολο είναι να πει ο Δήμος όχι στην παραβατικότητα;
Είναι πλέον πασιφανές πως το 6ο διαμέρισμα και η ευρύτερη περιοχή έχει επιλεχθεί ως το κατεξοχήν κομμάτι που όχι μόνο θα στεγάσει τους νόμιμους και παράνομους αλλοδαπούς από σαράντα σημεία του πλανήτη, αλλά και όπου θα επιτρέπεται η κάθε παράνομη δραστηριότητα, εμπορική ή μη.
Καταγγέλουμε τον Δήμο Αθηναίων για την απαράδεκτη στάση του στο θέμα των παραβατικών καταστημάτων και του παρεμπορίου, καταγγέλουμε τους αρμόδιους του Δήμου για την ανεύθυνη στάση τους απέναντι στην περιοχή μας, καταγγέλουμε την χτεσινή φίμωση των κατοίκων από τον κο Μπέη, ο οποίος είχε το θράσος να επικαλείται όλο το απόγευμα την δημοκρατία, την οποία προφανώς ξέχασε μόλις έπρεπε να μάς δώσει τον λόγο.
Σε λίγο καλούμαστε να πληρώσουμε τέλος για τις κατεστραμμένες περιουσίες μας. Ήδη μας κόβουν τους μισθούς γιατί αδυνατούν να μαζέψουν φόρους. 8 δις η φοροδιαφυγή από το παρεμπόριο και ποιός ξέρει πόσα ακόμη από ναρκωτικά και πορνεία. Και ενώ ο Έλληνας στραγγαλίζεται ο Δήμος κάνει πλάτες στις αποδεδειγμένες παραβατικές δραστηριότητες και ενδιαφέρεται περισσότερο για την «επιχειρηματικότητα» του υπήκοου Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Σομαλίας κτλ παρά για τον Έλληνα επιχειρηματία, τον οποίο κλείνει χωρίς καθόλου τύψεις.
Εμείς ένα έχουμε να πούμε. Αυτό δεν θα περάσει έτσι απλά. Αρκετά ο εμπαιγμός. Θα μιλήσουν στο εξής τα δικαστήρια. Και στις εκλογές θα τα πούμε καλά.

Κάτοικοι 6ου διαμερίσματος

Υ.Γ. Και λίγη ευγένεια εκ μέρους ορισμένων δεν βλάπτει. Το ύφος των 800 λόρδων δεν αρμόζει ούτε σε αιρετούς, ούτε σε μορφωμένους (υποτίθεται) ανθρώπους. Όπως και η βλαχιά.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη