16 Σεπ 2011

Ποιος είναι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤΑ Ανδρέας Γεωργίου;

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΑ Η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ; (εδώ)

Ο Ανδρέας Γεωργίου ήταν έως τώρα Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Στατιστικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Είναι απόφοιτος κολεγίου των ΗΠΑ και διδάκτορας του Πανεπιστήμιου των ΗΠΑ.

Ο Διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου είναι και "άνθρωπος των αγορών" (20 χρόνια στο ΔΝΤ), για να καταλάβετε τι λέμε, σε ομιλία του είχε δώσει... προβάδισμα στη διάσωση του ευρώ, αδιαφορώντας για την κατάσταση στην χώρα μας:
(1) ομιλία του Ανδρέα Γεωργίου, στο περιβόητο "Συνέδριο Οικονομολόγων στην Αθήνα" (Δεκέμβρη 2010), ένα συνέδριο... ξεφτιλισμένο κι από την κριτική φιλικών μας blog. ΠΡΩΤΕΥΩΝ στόχος του Γεωργίου είναι η "Στατιστική σαν ακρογωνιαίος λίθο στήριξης του Ευρώ!" (ΑΥΤΟ τον μάρανε, κυρίως) δηλαδή... όχι πια "πρώτα ο θεός", αλλά "πρώτα το Ευρώ": Economist conference in Athens, Greece, 9/12/2010: "Keeping the euro alive and Greece’s economic recovery", Speech of the President of the Hellenic Statistical Authority, Andreas Georgiou with subject "Statistics as a pillar of a stronger Euro zone"

(2) Ο σημαντικός ρόλος του Γεωργίου σε πάρα πολλές αποστολές του ΔΝΤ σε διάφορες χώρες πρέπει να ληφθεί υπ' όψη. Περιλαμβάνει ΚΑΙ την "αμαρτωλή περίπτωση" της Αργεντινής με τα μέτρα "βοήθειας" που οδήγησαν στην κατάρρευσή της. Αργότερα, ο ίδιος έπαιξε ρόλο και στα "μέτρα θεραπείας" για την κρίση του 2007, π.χ. γράφοντας αυτό εδώ

Σημείωση: Πρώτα διορίστηκε ο Γεωργίου, και… μετά εξαπολύθηκε το πακέτο άγριων μέτρων του φθινοπώρου 2010, στην Ελλάδα (οι αναφορές για τον κ.Γεωργίου από σχόλιο του φίλου Ομαντέον στο μπλογκ του Δημ.Καζάκη).

Με πληροφορίες από το http://logioshermes.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη