7 Σεπ 2011

Δηλαδή ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο οικονομικά πιο υγιής δήμος της χώρας;

Μετά τη "λίστα Ραγκούση" με την οικονομική κατάσταση των δήμων, που έβγαζε το Δήμο Θεσσαλονίκης μέσα στους 21 "πράσινους" δήμους, δηλαδή τους "καλύτερους" με τα καλύτερα οικονομικά στοιχεία, ήρθε σήμερα και η "λίστα Καστανίδη". Που λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα! Ότι δηλαδή ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει τα λιγότερα χρέη από όλους τους μεγάλους δήμους της χώρας. Εάν δε συνυπολογιστεί το χρέος ανά κάτοικο, τότε βλέπουμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναλογικά είναι στους δέκα καλύτερους!
Στη "λίστα Καστανίδη" εμφανίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης χρωστά συνολικά στο ελληνικό δημόσιο μόλις
56 εκ. ευρώ, ενώ ο δήμος Αθηναίων (με τον διπλάσσιο πληθυσμό) 287 εκ. ευρώ και αυτός του Πειραιά (με τον μισό πληθυσμό) 56 εκ. ευρώ! Φυσικά το υπουργείο Εσωτερικών δεν υπολογίζει αυτά που η κυβέρνηση χρωστάει στους δήμους, από θεσμοθετημένους πόρους! Μόνο στο Δήμο Θεσσαλονίκης χρωστά περίπου 200 εκ. ευρώ! 

Οπότε, στο σημείο αυτό θα πρέπει να τελειώνουν τα παραμύθια περί "κατεστραμμένου" δήμου που άφησε πίσω της διοίκηση Παπαγεωργόπουλου. Τις μπούρδες που έλεγε ο Μπουτάρης και ο Καπόν για χρέη και κίνδυνο χρεοκοπίας, διαψεύδει με τον κατηγορηματικότερο τρόπο το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών και μάλιστα με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και μάλιστα δύο φορές...
Εκτός εάν κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε ότι ο Μπουτάρης παρέλαβε καμμένη γη και μέσα σε οκτώ μήνες κατόρθωσε όχι μόνο να εξυγιάνει τα οικονομικά μεγέθη αλλά και να ανεβάσει το δήμο Θεσσαλονίκης στην κορυφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΔΩ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη