30 Οκτ 2011

Κι εσύ Βρούτε;

του Σωτήριου Καλαμίτση
Ο πληθυντικός ευγενείας και η προσφώνηση «κύριε» προ του ονόματος αποτελούν ένδειξη ελάχιστου σεβασμού προς τον προσφωνούμενο. Αυτό το δικαίωμα του σεβασμού έχασες χθες Κάρολε. Και κάτι χειρότερο: έχασες το δικαίωμα του αυτοσεβασμού με το ψέμμα που ξεστόμισες ότι το 1940 αντιστάθηκες στους κατακτητές σε ηλικία 15 ετών, ενώ ήσουν μόνον 11, εκτός και κρύβεις χρόνια. Αν νομίζεις πως σε αδικώ, πες μου τι έκανες ακριβώς, πότε και πού; Απλά μου θύμισες όλους τους χουντικούς που λένε το περίφημο «ήμουν και εγώ στο Πολυτεχνείο» χωρίς να εξηγούν αν ήταν ..
μέσα ή έξω.
Ο τραγικός θάνατος των 3 της Marfin πάγωσε τον κόσμο και οι καθεστωτικοί παπαγάλοι άρχισαν να «παίζουν» το θέμα επί ημέρες αφήνοντας ανενόχλητα τα ανδρείκελα των αφεντικών τους να συνεχίζουν τα προδοτικά παιχνιδάκια τους. Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Η κυβέρνηση στα καμαρίνια για αναστήλωση και ο κόσμος στα σπίτια του. Και συ Κάρολε δεν μίλησες!
Χθες ματαιώθηκε η ενώπιόν σου ετήσια στρατιωτική παρέλαση για να τιμήσουμε την επέτειο της 28.10.1940. Διεξήχθη ερήμην σου. Ενώ γνωρίζουμε την αλήθεια, ασχολούμεθα με το αν οι διαμαρτυρόμενοι ήταν του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΛΑΟΣ ή ήταν ακηδεμόνευτοι πολίτες που βρήκαν την ευκαιρία να αποδοκιμάσουν αυθορμήτως τους πολιτικούς, οι οποίοι για πολλοστή φορά και με περισσή αναίδεια στήθηκαν καμαρωτοί στην εξέδρα των επισήμων για να «τιμήσουν» με την παρουσία τους αυτούς που θα παρήλαυναν για να τιμήσουν πραγματικά το έπος του ‘40.
Προ της επιμονής των διαμαρτυρομένων να μην επιτρέπουν την έναρξη της παρέλασης ενώπιον «επισήμων», συ Κάρολε αποχώρησες κατ’ εντολήν του «πρωθυπουργού», αντί να απομακρύνεις τους [πολιτικούς από δίπλα σου και να παραμείνεις πεισματικά στη θέση σου επί ώρες, μέχρις ότου ελευθερωθεί η λεωφόρος και αρχίσει η παρέλαση. Ψέλλισες δε και μερικά λογάκια για να αποδείξεις ότι δεν είσαι προδότης. Και καλά μέχρις εκεί. Αυτό το «μειοψηφία», όμως, που πρόφερες με τόση βδελυγμία Κάρολε τι το ήθελες; Ο υμέτερος Σπ. Βούγιας δεν επιτρέπει δημοψηφίσματα για την ελληνοποίηση των λαθρομεταναστών, επειδή σε μία Δημοκρατία, άκουσον άκουσον, δεν μπορεί η πλειοψηφία να καταπιέζει τη μειοψηφία. Άρα, η μειοψηφία έχει δικαίωμα αρνησικυρίας [veto]. Έχει την εξουσία να ακυρώνει τη βούληση της πλειοψηφίας. Γιατί, λοιπόν, σε ενόχλησε αυτή η «μειοψηφία» που κατέδειξε ότι δεν έχεις τα κότσια να προεδρεύεις μίας Δημοκρατίας; Αν, βέβαια, εξακολουθείς να πιστεύεις ότι στη χώρα βασιλεύει η Δημοκρατία.
Τόλμησες, μάλιστα, να χωρἐσεις στα λίγα λόγια που ψέλλισες ότι εκλογές γίνονται κάθε 4 χρόνια, ώστε να μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι δεν προτίθεσαι να κάνεις κάτι για να σωθεί αυτός ο τόπος από την πράσινη νεοφιλελεύθερη κάμπια που τρώει τα σωθικά της. Όταν το 2009 ο Γιωργάκης εξεβίαζε εκλογές με την απειλή ότι δεν θα σε ψηφίσει για δεύτερη θητεία πριν γίνουν εκλογές, δεν άρπαξες την ευκαιρία να του θυμίσεις ότι εκλογές γίνονται κάθε 4 χρόνια. Πολύ δε περισσότερο δεν του έριξες μια πατσαβούρα λέγοντας ότι, αν επιμείνει να σύρει τη χώρα σε εκλογές εμπλέκοντας την επανεκλογή σου, συ δεν θα είσαι υποψήφιος Πρόεδρος. Αυτά δεν σου τα απαγορεύει κανένα Σύνταγμα, το οποίο διακηρύσσεις ότι σε έχει αποδυναμωμένο από κάθε εξουσία. Αυτά τα υπαγορεύει η συνείδηση και η αξιοπρέπεια.
Και μιας και ο λόγος για εξουσίες του Προέδρου, μήπως δεν γνωρίζεις ότι μπορείς να αναπέμψεις στη Βουλή οποιοδήποτε ψηφισθέν νομοσχέδιο κρίνεις ότι παραβιάζει το Σύνταγμα; Γιατί ενώ έγκριτοι νομικοί έχουν επανειλημμένως επισημάνει την αντισυνταγματικότητα πλείστων όσων ψηφισθεισών διατάξεων, αρκείσαι στη γνώμη της περί συνταγματικότητος άποψης της πλειοψηφίας των πράσινων τυφεκιοφόρων και δεν αναπέμπεις το ψηφισθέν νομοσχέδιο στη Βουλή; Δεν γνωρίζεις ότι τα δικαστήρια έχουν επανειλημμένως κρίνει αντισυνταγματικές πολλές διατάξεις, για τις οποίες η νομοθετική πλειοψηφία είχεν αποφανθεί αναρμοδίως ότι είναι συνταγματικές; Δεν γνωρίζεις ότι οι πράσινοι τυφεκιοφόροι έχουν δηλώσει ότι δεν εγνώριζαν τί ψήφιζαν περί Μνημονίου, Μεσοπροθέσμου κ.λπ.; συ γιατί τα εκύρωσες αντί να τα αναπέμψεις στη Βουλή;
Πάντως, επί Βασιλείας ο βασιλικός θυρεός περιβαλλόταν από τις λέξεις «Ισχύς μου η αγάπη του λαού». Αυτό ισχύει για κάθε ανώτατο άρχοντα ανεξαρτήτως πολιτεύματος. Είτε το θέλουν οι βασιλοδιώκτες Σκανδαλίδης και Πρωτόπαππας είτε όχι. Αν δεν ισχύει, τότε έχεις χάσει την επαφή με την πραγματικότητα Κάρολε. Πάντως, αν κάτι έχει περάσει από το νου σου έστω και την ύστατη στιγμή, σου έχω έτοιμο από ημερών σχέδιο επιστολής σου. Θα το βρεις στο διαδίκτυο.


Σωτήριος Καλαμίτσης
Δικηγόρος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη