17 Οκτ 2011

Μερικά ερωτήματα προς την κυρία Πασχαλίδου

Φέτος, "έτρεξαν" δύο έργα στη Θεσσαλονίκη, με ιδιωτικές χορηγίες.
Ας συγκρίνουμε το αποτέλεσμα από τις δύο χορηγίες.

Οι δύο πρώτες φωτογραφίες αφορούν το πάρκο της ΧΑΝΘ όπου έγινε η πολυδιαφημισμένη και με πολλά ταρατατζούμ δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων από την COSMOTE και σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντών.






Η τρίτη φωτογραφία αφορά την ανανέωση του πρασίνου, φυτών και χλοοτάπητα στον πεζόδρομο της Δ.Γούναρη με χρηματοδότηση της LΙDL HELLAS με την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής και Ελεύθερων χώρων.


Στην πρώτη περίπτωση κακοποιείται ένα από τα καλύτερα πάρκα της πόλης και με πρόσχημα την χορηγία στήνεται ένα σκηνικό αλαλούμ, με πύλες, κοντάρια και λάβαρα που αλλάζει εντελώς την φυσιογνωμία του πάρκου. Χορηγία σημαίνει καταβάλω τις δαπάνες.Τίποτε παραπάνω. Κάποιες φορές αναφέρεται κάπου αυτή η χορηγία, σε μια πλακέτα ή σε κάποιο μέρος διακριτικά για να λειτουργεί σαν παράδειγμα.

Η χορηγία δεν είναι ανταποδοτική. Και ακόμη χειρότερα ο χορηγός δεν επωφελείται πολλαπλάσια από τον χορηγούμενο. Γιατί τότε πρόκειται για έμμεση (αλλά στην πραγματικότητα βγάζει μάτια) διαφήμιση. Δεν ονομάζεται όμως διαφήμιση γιατί με την λέξη χορηγία και πληρώνεις μικρότερο τίμημα και κάνεις τον καλό, επομένως το όλο project λειτουργεί πολλαπλασιαστικά.

Έρχονται λοιπόν αυθόρμητα στο μυαλό τα παρακάτω ερωτήματα προς την κ.Πασχαλίδου, της οποίας το έργο στον Δήμο είναι θετικό και εμφανές, και φυσικά ζητούμε να απαντηθούν:

1) Υπογράφηκε σύμβαση η οποία καθόριζε επακριβώς τι θα έκανε ο "χορηγός", και όλα αυτά αποτελούν ακριβή εκτέλεση των όρων της σύμβασης ή καταπατούν και αλλοιώνουν τους όρους της σύμβασης; Ή δεν υπογράφηκε και η Cosmote μπορεί να κάνει ότι θέλει και χωρίς συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα;

2) Ποιος ήταν ο εγκέφαλος που σκέφτηκε ή αποδέχτηκε αυτήν την απόλυτη ξεφτίλα και για ποιον δούλεψε με τέτοιον απροκάλυπτο τρόπο. Για τον Δήμο ή για την Cosmote;

3) Γιατί δεν προφύλαξαν τον Δήμο αλλά και την Cosmote από το κράξιμο;

Στην περίπτωση της Δ.Γούναρη λειτούργησε με ορθολογικό τρόπο και βγαίνουν και ηθικά και επικοινωνιακά κερδισμένοι και οι δυο πλευρές. Για να το γενικεύσουμε, είναι προς το συμφέρον της πόλης να γίνονται χορηγίες αλλά με αυστηρά καθορισμένους όρους οι οποίοι θα τηρούνται.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη