21 Νοε 2011

Δυσάρεστα για τη Μακεδονία, τα νέα από τη Χάγη...

Δυσάρεστα φαίνεται πως θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες μας και εκτιμήσεις ανθρώπων, που κινούνται στους διαδρόμους του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, τα νέα, για την έκβαση της δίκης, που διεξήχθη τον Μάρτιο του 2011 και αφορούσε την καταγγελία της ενδιάμεσης συμφωνίας Ελλάδας - Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
H απόφαση θα βγεί εντός των επομένων ημερών.
Τονίζουμε ότι πρόκειται για πληροφορίες που...
δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά είμαστε σε θέση να τις χαρακτηρίζουμε αξιόπιστες. Ελπίζουμε να διαψευστούν !





Σε περίπτωση κατά την οποία το ΔΔΧ κρίνει ότι η Ελλάδα, παραβίασε τη συμφωνία, η ΠΓΔΜ θα επιδιώξει να αναγνωριστεί και να εισέλθει στον ΟΗΕ, με το συνταγματικό της όνομα ("Republic of Macedonia") στην αμέσως επόμενη Γ.Σ. του Ο.Η.Ε., αφού πλέον δεν θα έχει ισχύ η ενδιάμεση συμφωνία και δεν δεσμεύει τις χώρες που έκαναν δεκτό το γειτονικό κράτος με την προσωρινή ονομασία F.Y.R.O.M.
Δεν είναι η απόφαση, το τέλος του κόσμου, αλλά δεν είναι καθόλου ευχάριστη εξέλιξη (αν συμβεί).

Δυστυχώς,  η FYROM έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση (άλλωστε εκπροσωπήθηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο στη δίκη), ενώ η Ελλάδα, δεν έδειξε να "καίγεται" και πολύ. Αντιθέτως, η Ελλάδα, κάνει τα πάντα για να αφαιρείται από παντού, σιγά-σιγά και μεθοδικά η λέξη "Μακεδονία", ενώ στη Χάγη δεν πήγε κανένα ελληνικό τηλεοπτικό συνεργείο!

Τις ευθύνες όμως θα τις αποδώσουμε εν καιρώ, αν ο μη γένοιτο επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες.

Θυμηθείτε εδώ  κι εδώ τι έγινε στο Δικαστήριο, δείτε εδώ το υπόμνημα των Σκοπιανών, την άποψη του π.πρέσβη Αλ.Μαλλιά "να προσφύγουμε εμείς στη Χάγη", εδώ και διαβάστε την περίφημη "Ενδιάμεση Συμφωνία" παρακάτω (η FYROM επικαλέσθηκε παραβίαση του άρθρου 11):

Ενδιάμεση Συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ, Interim Accord Greece-FYROM (1995)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη