13 Νοε 2011

Αντ.Σαμαράς: «Δεν είναι συγκυβέρνηση, δεν αμφισβητούμε όσα ψηφίστηκαν, διατηρούμε όμως δικαίωμα αλλαγών»

«Αυτή η κυβέρνηση είναι ειδικού σκοπού και μεταβατικού χαρακτήρα» επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι στόχος της είναι «να αποφευχθούν τα χειρότερα» και να μπορέσει αμέσως μετά ο λαός «να δώσει ισχυρή εντολή σε νέα κυβέρνηση».
Βασικός στόχος της κυβέρνησης, όπως τονίζει ο κ. Σαμαράς στην Realnews, είναι «να επανορθώσει τη μεγάλη ζημιά που έγινε με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος», καθώς και να «εξασφαλίσει ξανά την 6η δόση και να ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή απόφαση για το κούρεμα του χρέους, ώστε να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία».

«Εμείς δεν θα αμφισβητήσουμε αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί για την επόμενη χρονιά. Θα διατηρήσουμε όμως το δικαίωμα, σε κάθε ευκαιρία που θα δοθεί, να ζητήσουμε αλλαγή σε ό,τι πρέπει να αλλάξει γιατί δεν δουλεύει» τονίζει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι «όσοι φαντάζονται ότι μία μεταβατική κυβέρνηση μπορεί να παρατείνει τη θητεία της επ’ αόριστον, ή ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν μήνες μετά, κάνουν λάθος». Η κυβέρνηση -τονίζει- από την απόφαση της περασμένης Κυριακής στην Προεδρία της Δημοκρατίας και «η απόφαση προσδιορίζει εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου».

Ερωτηθείς αν υπάρχει υπαναχώρηση της ΝΔ και του ίδιου, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι «έπρεπε να αποφευχθούν τα ακόμη χειρότερα, που προς στιγμήν απειλήθηκαν, και να μπούμε σε νέο δρόμο για να διεκδικήσουμε την απαραίτητη ανάκαμψη». «Υπάρχει νέα πραγματικότητα, ασφαλώς. Αλλά δεν υπάρχει υπαναχώρηση» συμπληρώνει.

Σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός μετά τον Φεβρουάριο, ο κ. Σαμαράς δηλώνει ως απόλυτη προτεραιότητα του να επαναδιαπραγματευτεί την ανάγκη ανάκαμψης, ενώ στο ερώτημα αν δεν έχει κυβερνητική πλειοψηφία τι θα πράξει, ο πρόεδρος της ΝΔ απαντά ότι το αίτημα της ανάκαμψης πρέπει να έχει «τη σαφή στήριξη και την ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη