9 Νοε 2011

Η αλήθεια για το χθεσινό επεισόδιο με τον κ. Μπουτάρη

Δημοσιογράφος και τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) ήταν τελικά το θύμα του προπηλακισμού 

Τη δική του εκδοχή για το επεισόδιο που είχε χθες (8.11.2011) με τον Γιάννη Μπουτάρη δίνει με ανακοίνωσή του ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαμίχος, που μας έστειλε πριν από λίγο. Δείτε την:
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σήμερα 8/11/2011 κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και είχε θέμα την πορεία της ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη, δέχτηκα αναίτια φραστική επίθεση που άγγιζε τα όρια του προπηλακισμού από τον παριστάμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και την αγνώστων για μένα στοιχείων και ιδιότητας επίσης παριστάμενη συνεργάτιδά του.
Ο κ Μπουτάρης επειδή όπως φάνηκε ενοχλήθηκε από ερώτησή μου σχετικά με...
την πορεία του νέου συστήματος ανακύκλωσης που εφαρμόζει η διοίκησή του, αφού με «προέτρεψε» αγενέστατα – άϊντε από δω - να φύγω από το χώρο της συνέντευξης, με αποκάλεσε «γαϊδούρι» και «χαμένο κορμί» και αφού ρώτησε άγρια «ποιος σε πληρώνει ρε» με απείλησε με τη φράση «θα σου βάλω το δάχτυλο που μας κουνάς εκεί που ξέρεις».
Η αντίδρασή μου ήταν να του πω «ντροπή σας κύριε δήμαρχε, εδώ δεν είναι το τσιφλίκι σας αλλά το δημαρχείο της πόλης και δεν έχετε το δικαίωμα να διώξετε κανέναν μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνεί μαζί σας» και παρά την προσβολή που αισθάνθηκα παρέμεινα ήσυχα στην αίθουσα μέχρι το τέλος της συνέντευξης
Σκαιότατη ήταν και η συμπεριφορά της παριστάμενης συνεργάτιδάς του η οποία - αν και όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων έχει την ευθύνη της επικοινωνίας του κ. Μπουτάρη με τα ΜΜΕ είναι φανερό ότι δεν γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα της πόλης – αμφισβήτώντας αυθαίρετα και απρεπέστατα την δημοσιογραφική μου ιδιότητα μου αφαίρεσε το λόγο κατά τη διάρκεια ερώτησής μου και στη συνέχεια με απείλησε με τη φράση «είσαι πολύ μικρός για να τα βάλεις μαζί μου και θα δεις τι θα γίνει στη συνέχεια».

Η αντίδρασή μου ήταν να ζητήσω από τον κ. Μπουτάρη να «μαζέψει» τους συνεργάτες του και να τους συστήσει να φέρονται πιο ευγενικά στους καλεσμένους δημοσιογράφους. Φυσικά εξυβρίστηκα και πάλι από τον κ. Μπουτάρη με τις φράσεις «άντε από δω αλήτη» και «χαμένο κορμί».
Επειδή όπως με ενημέρωσαν συνάδελφοί μου κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αναφορά στο επεισόδιο με τη μορφή άτυπου δελτίου τύπου όπου αναφέρονται ανακριβή στοιχεία με τα οποία αμφισβητείται η δημοσιογραφική μου ιδιότητα και επιχειρείται η ενοχοποίησή μου για το επεισόδιο θέλω να επισημάνω τα εξής.

Πρώτον στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκα με την ιδιότητα τόσο του δημοσιογράφου που κατέχω εδώ και 23 χρόνια όσο και του στελέχους του Γραφείου Τύπου του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, ιδιότητα που κατέχω επί 17 συνεχόμενα έτη και ουδέποτε απέκρυψα από κανέναν.

Δεύτερον δεν προκάλεσα τον κ. Μπουτάρη αλλά προκλήθηκα και δεν αντέδρασα ακόμη και όταν θίχτηκε η αντρική μου τιμή και με τις ερωτήσεις μου δεν «άφησα κανένα απολύτως υπονοούμενο» αλλά ευθέως, κόσμια και με στοιχεία αμφισβήτησα κάποια από τα λεγόμενα του κ. Μπουτάρη όπως είναι δικαίωμα και καθήκον να κάνει κάθε δημοσιογράφος.

Τρίτο δεν «παριστάνω τον δημοσιογράφο» αλλά είμαι – χωρίς αυτό να με κάνει κάτι το ξεχωριστό – δημοσιογράφος, τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) η οποία είναι αναγνωρισμένο μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και αρκεί η ιδιότητά μου αυτή για να δικαιολογηθεί η παρουσία μου στη συνέντευξη τύπου. Εκείνοι που αμφισβητούν την ιδιότητά μου και το δικαίωμά μου να κάνω ερωτήσεις στις συνεντεύξεις τύπου δεν γνωρίζω τι παριστάνουν

Η απάντηση στους "δημοσιογράφους" (;) που έγραψαν ότι δεν είναι δημοσιογράφος, αλλά ..."φερόμενος"
http://www.espit.gr/cm/html/pressView.asp_Rtype=2&id=249.html


Όσο δε για τον κ. Μπουτάρη δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται κατ΄ αυτόν τον τρόπο μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου – θυμηθείτε πως αποκάλεσε τους εργαζόμενους του δήμου και τον επικεφαλής τους συνδικαλιστή – όμως η ασυλία στην ιδιότυπη συμπεριφορά του πρέπει κάποτε να τελειώσει..
Εκτός από δημοσιογράφος είμαι και οικογενειάρχης, πατέρας δυο παιδιών που επί 23 χρόνια δημοσιογραφώ με συνείδηση και εντιμότητα βγάζοντας το ψωμί της οικογένειάς μου και δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί και να σπιλώνει την επαγγελματική και αντρική μου τιμή και να ρίχνει σκιές πάνω στην πεντακάθαρη επαγγελματική μου διαδρομή.

Συναδελφικά
Γιάννης Παπαμίχος
Δημοσιογράφος
Στέλεχος του Γραφείου Τύπου
του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη