3 Νοε 2011

Θα γίνει του Βενιζέλου...

Η άποψή μου

Τί θα γίνει; Θα πέσουν; Θα φύγουν; Θα γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας; Θα πάμε σε εκλογές; Ξέρετε τι πιστεύω; Ότι θα γίνει αυτό που θέλει ο Βενιζέλος, γιατί πλέον αυτός ορίζει τις εξελίξεις και όχι ο Παπανδρέου. Αφού τον... "τελείωσε" και διαθέτει ικανό αριθμό βουλευτών που θα τον ακολουθήσουν υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:
1. Να θέλει εκλογές.
2. Να θέλει κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Και εδώ αρχίζουμε την ανάλυση:

Γιατί να θέλει εκλογές, δηλαδή να παραδώσει την κυβέρνηση στον Σαμαρά; Για να καταγραφεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως ο ανατροπέας ενός φαύλου πρωθυπουργού, να σώσει τη χώρα από αυτόν, να εκτονώσει τη λαϊκή οργή και να πάρει ένα καθαρό ΠΑΣΟΚ το οποίο θα επανιδρύσει από μηδενική βάση, με αυτό ή άλλο όνομα, πολιτική φυσιογνωμία και νέα μεταπαπανδρεϊκή προοπτική. Την ίδια ώρα όμως πηγαίνει σε εκλογική συντριβή από την οποία πολύ δύσκολα θα συνέλθει, με πολύ κόπο, χρόνο και αβέβαιη προοπτική.
Γιατί να θέλει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας; Για να μείνει υπουργός (το βασικότερο, αφού η εμμονή στην εξουσία είναι μέσα στο DNA του ΠΑΣΟΚ), να γίνει αυτόματα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να προσπαθήσει να ανακτήσει την οργανωτική, ιδεολογική, πολιτική και συναισθηματική του υπόσταση.
Οπότε τι (μπορεί να) κάνει; Να κάνει ένα σχήμα με τη συμμετοχή των βαρόνων του ΠΑΣΟΚ και 10-15 άτομα από τα... πανέρια της πολιτικής, τους ξωφλημένους αλλά πάντα πρόθυμους της ΝΔ, την (πάντα πρόθυμη) Ντόρα, τον Καρατζαφέρη, τον Κουβέλη, το οποίο μπορεί να βαφτίσει "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας" και μπορεί να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από την παρούσα Βουλή, λόγω εκτάκτου εθνικού θέματος, που είναι η 6η δόση.Μόνο έτσι μπορεί να ελπίζει ότι μπορεί να συμμαζέψει την "Πράσινη Τρόικα" (που με τον Μόσιαλο έγινε "τετράδα"), ποντάροντας δηλαδή στο "Πράσινο DNA"
Μετά θα καταγγείλει τη ΝΔ για απουσία από την εθνική προσπάθεια και με ένα τράτο 2-3 μηνών θα προσπαθήσει να ανασυγκροτήσει το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο θα μπορεί να προσβλέπει σε μία λιγότερο οδυνηρή ήττα στις επόμενες εκλογές.
Αυτά είναι τα δύο ενδεχόμενα. Τι θα διαλέξει ο Θεσσαλονικιός πολιτικός; Μέχρι το βράδυ θα ξέρουμε...

ΥΓ1: Ο Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες είχε διαμηνύσει στον Παπανδρέου πριν ξεσπάσει η "κρίση Καϊλή" ότι πρέπει να φύγει γιατί δεν παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης. Ενώ μία δική του κυβέρνηση θα έπαιρνε, αφού υπ' αυτόν θα επέστρεφαν όσοι αποστάτησαν...

ΥΓ2: Ο Βενιζέλος όταν μπήκε στην κλινική έδειξε ότι ήταν έτοιμος για όλα. Προσποιήθηκε τον άρρωστο για να απουσιάσει από το υπουργικό συμβούλιο και να στείλει έτσι τα μηνύματά του. Πήγε στις Κάνες και μόλις επέστρεψε έριξε τη βόμβα του. Άρα είναι έτοιμος για όλα και πλέον δεν κάνει πίσω...

Χ.Ε.Ν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη