3 Νοε 2011

Πόσες μπαρούφες διαβάσαμε τα τελευταία χρόνια;

(Μήπως έφτασε η ώρα να μπουν σε κυβερνητικά πόστα κάποιες προσωπικότητες;)

O επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτης Γεννηματάς υποστήριξε (για τις αρχές του 2010 λέμε!) την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας από προσωπικότητες, αλλά χωρίς της συμμετοχή της ΝΔ!
Σε δηλώσεις του ελεγε ο άνθρωπος:

-«Στην ουσία είναι σα να μην έχουν μεσολαβήσει οι εκλογές αφού δεν πιάσαμε τον ταύρο από τα κέρατα και χάσαμε πολύτιμη αξιοπιστία και κυρίως στην προσπάθειά της κυβέρνησης να διεθνοποιήσει ένα ζήτημα που ήταν καθαρά εσωτερικό».
-«Υπάρχει ακόμα ένα χαρτί να παιχτεί με τη δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και διευρυμένης βάσης, η οποία θα περάσει το μήνυμα ότι σοβαρευτήκαμε, ότι ανέλαβαν αξιόπιστοι φορείς της κοινωνίας που θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν αυτό το πακέτο μέτρων που έχει ανακοινωθεί και είναι τα μέτρα που επιβάλλονται».
-Μιλώντας για κυβέρνηση προσωπικοτήτων, ανέφερε ενδεικτικά μόνο το όνομα του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου και απέκλεισε από το σχήμα της ΝΔ: «Το πολιτικό σύστημα είναι σε κρίση, που δε μπορεί να τη διαχειριστεί. Έχει φθαρεί και δεν έχει δυνατότητες να διαχειριστεί τέτοια προβλήματα. Η ΝΔ δεν έχει αυτή τη στιγμή τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει σε μια οικουμενική κυβέρνηση. Δεν έχει περάσει από το καθαρτήριο που τη νομιμοποιεί να συμμετάσχει εκ νέου σε ευθύνες».
-«Αυτή η κυβέρνηση νόμισε ότι πήγαινε σχολική εκδρομή, τώρα τελευταία κατάλαβε την κατάσταση. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες. Ούτε με πρωθυπουργικό τουρισμό αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, ούτε με σκιαμαχίες. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Πάντως, αυτή τη στιγμή έχουν εξαγγελθεί τα περισσότερα από τα μέτρα που επιβάλλονται και μένει να δούμε ποιοι θα αναλάβουν τις ευθύνες να τα υλοποιήσουν».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη