16 Δεκ 2011

Πληθαίνουν οι φωνές για διάλυση του ΠΑΣΟΚ

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που διαπιστώνουν το τέλμα στο οποίο έχει πέσει το κόμμα που κυβέρνησε τα 2/3 του χρόνου, από τη μεταπολίτευση και μετά. Στην εποχή της πληροφόρησης και της αρχειοθέτησης, όπου κάθε πολίτης μπορέι να ανατρέξει εύκολα σε "προγράμματα" και "δεσμέυσεις", που δεν τηρήθηκαν, είναι πολύ δύσκολο, να επανακάμψει με τη συνήθη καταγγελτική πολιτική του κι ακόμη δυσκολότερο να πείσει με κεντροαριστερές μπαρούφες, την ώρα που στην πράξη αποδείχθηκε το πιό συνεπές δεξιό κόμμα του πλανήτη.

Χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έκανε την..
ύστατη προσπάθεια να ξανακοροϊδέψει κάποιους εύπιστους οπαδούς, με αντιμνημονιακές και λαϊκίστικες κορώνες, καταλήγοντας στο ότι "αν αυτά (που έκανε η κυβέρνηση του!) γινόταν σε άλλη χώρα, ιδίως σε δυτικοευρωπαϊκές κοινωνίες, οι λαοί θα έκαναν επανάσταση". 

Αυτά όμως δεν πείθουν πλέον τον κόσμο, που βαρέθηκε να βλέπει τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να διαλύουν τη ζωή του στην πράξη και στα λόγια να πουλάνε φούμαρα και ...σοσιαλισμό.

Μέσα σε αυτό το γκροτέσκο σκηνικό διαβάζουμε στο newsbomb και αλλού :

Να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ προτείνει ο Γ.Φλωρίδης

Ο πρώην υπουργός και ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Συνδέσμου κ. Γ. Φλωρίδης αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στο ΠΑΣΟΚ και στο μέλλον του κόμματος.
«Αυτό το ΠαΣοΚ, που έχει απομείνει, όπως έχει απομείνει, είναι ένας μηχανισμός κοινωνικά αποκρουστικός. Έχει αποκοπεί από την κοινωνική βάση, θα πρέπει πλέον να κονιορτοποιηθεί και να εξαερωθεί», δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι ο κ. Φλωρίδης.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι «δελφίνοι» στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν πρώτα σε ποια ιδεολογική κατεύθυνση θέλουν να κινηθούν.

Όλη η συζήτηση που γίνεται τούτες τις ημέρες για τις εκλογές, επιχειρεί, κατά τον κ. Φλωρίδη, να κλείσει την ανάγκη να τοποθετηθούν οι πολιτικές δυνάμεις πάνω σε πέντε μεγάλα ζητήματα της χώρας που είναι: Ο περιορισμός του κράτους, ένα νέο φορολογικό σύστημα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, πώς θα υπάρξει ανάπτυξη και πώς θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη