2 Δεκ 2011

Ο Πάγκαλος γράφει βιβλίο, με τίτλο "Μαζί τα φάγαμε" (δεν είναι πλάκα!)

«Μαζί τα φάγαμε». Αυτή η φράση που είπε πριν από περίπου έναν χρόνο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, τον έχει στοιχειώσει και, δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι τον συνοδεύει παντού... Λογικό λοιπόν ο κ. Πάγκαλος να έχει αποφασίσει αυτή η φράση να είναι ο..
τίτλος του βιβλίου που ολοκληρώνει οσονούπω…

Ο Αντιπρόεδρος, ο οποίος ξαναβρήκε τη φωνή του για να πει τους Αγανακτισμένους «μαλάκες» μόνο όταν σιγουρεύτηκε η θέση του στην κυβέρνηση, αποκάλυψε ότι γράφει βιβλίο με αυτό τον τίτλο. Και ότι το περιεχόμενό του θα έχει να κάνει με τις αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτή τη δίχως προηγούμενο κρίση μακράς διαρκείας που περνά. Αρχικά, πιστέψαμε ότι αστειεύεται. Οι συνεργάτες του μας επιβεβαίωσαν πως γράφει βιβλίο και πως είναι πιθανό να έχει αυτό τον τίτλο, καθώς, όπως μας επισήμαναν, έχει λόγο και ο εκδοτικός οίκος. 

Και τι θα γράφει στο βιβλίο; Σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνεται μια συνολική αποτίμηση του πολιτικού σκηνικού και θα εξηγεί ο κ. Πάγκαλος πώς κατασπαταλήθηκε το χρήμα στο Δημόσιο, τι έφταιξε και πώς έφτασε η χώρα στο σημερινό δημοσιονομικό χάλι. 

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ακόμη, θα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, στους πολίτες, τι ακριβώς εννοούσε όταν εκστόμισε τη θρυλική αυτή φράση «μαζί τα φάγαμε», κάτι το οποίο και προφανώς κινεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το βιβλίο αυτό. Ο κ. Πάγκαλος θα κάνει μια συνολική αποτίμηση των αιτιών για τα κακώς κείμενα στην σημερινή ελληνική κοινωνία. Εξηγώντας τα περί κατασπατάλησης χρήματος, θα πρέπει αναπόφευκτα να αναφερθεί και στην ελληνική πολιτική σκηνή. Και φυσικά να συμπεριλάβει και το κόμμα και τον εαυτό του, άρα και να κάνει ένα είδος αυτοκριτικής. Σε αυτή την περίπτωση, εάν δηλαδή ο κ. Πάγκαλος είναι διατεθειμένος να μιλήσει με ονόματα, τότε θα είναι εύκολο να συμπεράνουμε πως εκεί θα στραφεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. «Πιασάρικος» τίτλος Με το που μαθεύτηκε ότι ο κ. Πάγκαλος, γράφει βιβλίο και μάλιστα με τίτλο που περιέχει την φράση «μαζί τα φάγαμε», κακεντρεχείς έσπευσαν να πουν ότι για αυτό και είχε πει αυτή τη φράση. Ως διαφήμιση δηλαδή. 

 Όμως όπως δηλώνει ο ίδιος «δεν το είχα στο μυαλό μου το βιβλίο όταν το είπα». Ωστόσο, διάλεξε αυτό τον τίτλο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λόγω του… πάταγου που έκανε αυτή η φράση. «Τον τίτλο τον διάλεξα αφού είδα την απήχηση της φράσης μου», δηλώνει ο κ. Πάγκαλος εξηγώντας τι τον παρακίνησε να βάλει αυτό τον «πιασάρικο» τίτλο που έχει πλέον μπορούμε να πούμε ότι τον έχει σημαδέψει. Βέβαια μπορεί να μην είναι απλά «μαζί τα φάγαμε», αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες της Athens Post, υπάρχουν και οι εξής εκδοχές: «Όλοι μαζί τα φάγαμε», «Μαζί τα φάγαμε», «Μαζί τα φάγαμε: ποιοι, πότε και γιατί». Όπως καταλαβαίνετε, η φράση που τον σημάδεψε θα «παίζει» στον τίτλο όπως και να έχει το πράγμα. Μπορεί να προσθέσει και την τελευταία δήλωσή του…

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη