2 Δεκ 2011

Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. τη βγαίνει από αριστερά σε βουλευτή του ΚΚΕ !

Επεισόδιο με ιδεολογικές προεκτάσεις στο Κοινοβούλιο
«Μη λέτε βλακείες, γιατί μιλάτε με γόνο κάποιου, που πολέμησε τους Γερμανούς, αλλά ήταν πάντα αντι-ΚΚΕ γιατί δεν ήταν σταλινικός»! Αυτά είπε ανάμεσα σε άλλα μέσα στη Βουλή, ο..
Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, απαντώντας στον βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Αθανάσιο Παφίλη, όταν ο τελευταίος επιχείρησε να αναζωπυρώσει εμφυλιοπολεμικές έριδες και πάθη. Θρυαλλίδα γι αυτή την σφοδρή πολιτική κόντρα, στάθηκε η εισαγωγική ομιλία του κ. Χρυσανθακόπουλου, κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την «Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα»:
 «Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε -είπε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ.- ότι ένας λαός έχει ελπίδα όσο έχει ένα όραμα και μία προοπτική, όσο έχει μία επιδίωξη και βάζει στόχους, όσο έχει ένα σκοπό να βγει μέσα από αυτήν την κρίση. 
 Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την ιδεολογική χρεοκοπία. 
 Ακούσαμε τον προλαλήσαντα να υπερασπίζεται ως μεγαλομέτοχος, ως αποκλειστικός νομέας και κάτοχος, μια χρεοκοπημένη επιχείρηση, τον υπαρκτό σοσιαλισμό. 
 Ο «Ριζοσπάστης» έπαψε να επανεκδίδεται από την ημέρα που έφτασε στο τρίτο στάδιο του σοσιαλισμού -ως έγραφε τότε- και την επόμενη μέρα κατέρρευσε το Ανατολικό Μπλοκ». 
 Όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ, απευθυνόμενος στον κ.Χρυσανθακόπουλο ισχυρίστηκε ότι «ο «Ριζοσπάστης» δεν σταμάτησε να εκδίδεται ούτε όταν μας σκότωναν οι πρόγονοί σας», ο Αχαιός πολιτικός …άστραψε και βρόντηξε: «Δεν σας επιτρέπω! Ο πατέρας μου πήγε εξορία, πάλεψε, πολέμησε τους Γερμανούς και πολέμησε και το ΚΚΕ προς τιμήν του, γιατί ήταν η «σκουριά» των προοδευτικών ιδεών!». 

Ακόμα και όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ επιχείρησε να επανορθώσει, διευκρινίζοντας ότι εννοούσε «τους πολιτικούς προγόνους» του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ., ο κ. Χρυσανθακόπουλος, συνέχισε: «Όταν έχετε χάσει τα κριτήριά σας, δεν μπορείτε να μιλάτε. Θα πρέπει να μας πείτε τι είναι η Κίνα σήμερα, ο μέγας αποσταθεροποιητής… Καπιταλιστική χώρα, με κομμουνιστικό κόμμα στην εξουσία. Μάλιστα! Και η νομενκλατούρα της Ρωσίας τι ήταν πριν και της Σοβιετικής Ένωσης;»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη