10 Δεκ 2011

‘Αντε ρε! σοβαρά ;

ΟOΣΑ: Η Ελλάδα δεν μεταρρυθμίζεται με τίποτα ……. 
 «Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα και η λειτουργία του ‘κυβερνητικού μηχανισμού’ έχει φθάσει στο ναδίρ της αδράνειας. Σε αυτό το βασικό πόρισμα κατέληξαν οι ειδικοί επιστήμονες του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) σε συνεργασία με..
200μελές επιτελείο του ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών.
Οι ειδικοί εξέτασαν και τα 14 υπουργεία και διαπίστωσαν σε όλα ελλείμματα στην καταγραφή στοιχείων, σε γνώσεις για την επεξεργασία τους, σε οργάνωση για την πρακτική τους αξιολόγηση, αλλά και στην απαραίτητη συνεργασία (τμημάτων και υπουργείων) μεταξύ τους. 
‘Ο κεντρικός κυβερνητικός μηχανισμός δεν έχει μέχρι τώρα ούτε τις δομές, ούτε τις ικανότητες για μεγάλες μεταρρυθμίσεις’, δήλωσε η Καρολάιν Βάρλεϊ, διευθύντρια του τμήματος αξιολόγησης των κυβερνήσεων στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, και συμπλήρωσε ότι ‘πρόκειται για μια σκληρή διαπίστωση που για πρώτη φορά καταδεικνύει τι δεν λειτουργεί στη διοίκηση και τι είναι αυτό που εμποδίζει την Ελλάδα να προχωρήσει σε δομικές μεταρρυθμίσεις’»…… 
 ‘Αντε ρε σοβαρά ; 
Kαι χρειάστηκε 200μελές επιτελείο για να το διαπιστώσει ; Τελικά γίνεται τρομακτική προσπάθεια να πειστούμε ότι όλο αυτό το μπάχαλο είναι συνάρτηση της ανικανότητας της δημόσιας διοίκησης να ανασυνταχθεί.
Ρέ δεν πάτε στο διάολο ΟΟΣΑ , DIE WELT , ΥΠΟΥΡΓΟΙ και υπουργεία . Άντε να σφίξει κανένας κώ..ος γιατί αρκετά κάνουμε τις πάπιες και σας ανεχόμαστε τάχα μου ανίκανοι . Εδώ ο κόσμος χάνεται και εσείς μιλάτε για αναδιάρθωση και κουραφέξαλα ακόμα. Για να ανοίξει καμμία φυλακή , να μπουζουριαστούν μερικοί λεβέντες , μερικοί να πάν σπίτι τους και θα δεις πώς θα πάρουν όλα μπρός .  

Το άρθρο μεταξύ των άλλων αναφέρει “………κάθε υπουργείο διαθέτει κατά μέσον όρο 439 διαφορετικά τμήματα. Πρόκειται για συνέπεια της πελατειακής πολιτικής. Δηλαδή τόσο οι σοσιαλιστές, όσο και οι συντηρητικοί αντάμειβαν με υψηλά πόστα τους οπαδούς τους και γι’ αυτό δημιουργούσαν νέα τμήματα, νέα ινστιτούτα ή και νέες σχολές. Στα υπουργεία υπάρχουν πολλοί διευθυντές και υψηλόβαθμα στελέχη. Υπάρχει όμως έλλειψη απλών υπαλλήλων. Τα περισσότερα τμήματα διαθέτουν το πολύ τρεις απλούς υπαλλήλους. Το 1/5 των υπουργείων αποτελείται μόνον από διευθυντές τμημάτων. Επιπλέον ο κρατικός μηχανισμός πάσχει από γήρανση και από απροθυμία για απόδοση.»

Αφού διαβάζεις τα παραπάνω πρέπει να κρατήσεις την ψυχραιμία και την γλώσσα σου να μην γίνεις χυδαίος . Ε λοιπόν όχι , να πάτε όλοι σας στα τσακίδια . Δεν σας συγκινεί τίποτα ακόμα και το ότι η κοινωνία καταρρέει μπροστά στα μάτια σας .Μετά φταίνε οι εφεδρίες και όλες οι μαλακ..ς του κωλομνημόνιου. Είστε γαντζωμένοι στις καρέκλες σας τάχα διευθυντάδες , παραδιευθυντάδες και συνεχίζετε την συνδιαλλαγή με τους πολιτικούς σας προιστάμενους , όποιας παράταξης και αν είναι αυτή (να μην χαίρονται οι κύριοι των αριστερών κομμάτων περιλαμβάνονται και αυτοι στο κράξιμο).

Είστε αρακτοί και λουφάζετε , άσχετα αν βλέπετε το πτώμα της κοινωνίας να σπαρταράει στα πόδια σας. Μόνο μερικοί φουκαράδες συνάδελφοί σας που αναγκαστικά έρχονται σε επαφή με το κοινό τρώνε όλη την μπόρα και ξεσκίζονται στην δουλειά. Αυτός ο συνεχόμενος εξευτελεισμός στα διεθνή μέσα τελικά είναι δυσβάσταχτος , σε τρελλαίνει . Τελικά πρέπει εν μέσω κατάρρευσης των πάντων να μπεί ο κάθε λεβέντης στην θέση του , με κ ά θ ε τρόπο . Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να έρθει και η επόμενη μέρα . 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη