8 Ιαν 2012

Εφοριακοί με βίλες, συνένοχοι πολιτικοί !

Είπε χθες η Αλίκη Κυριακάκη, (ρεπορτάζ εδώ), η εφοριακός που κατήγγειλε επίορκους συναδέλφους της, ότι έδωσε τα ΦΕΚ των εταιρειών που συμμετείχαν οι εφοριακοί (δια συζύγων και άλλων συγγενών) στους Πεπόνη, Μουζακίτη. Το σημαντικότερο όλων είναι αυτό που είπε για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ότι δηλαδή "έχτιζαν βίλες (σε ονόματα Α.Ε.) και συμμετείχαν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου Α.Ε. καταβάλλοντας 1.000.000 ευρώ κάθε δίμηνο". Και αναρωτιέται η εφοριακός: "πού τα έβρισκαν τα λεφτά;"
Εμείς αναρωτιόμαστε κάτι πιό σημαντικό:
...
Τι περιμένετε για να βάλετε τεκμήριο στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των Α.Ε. όπου γίνεται το μεγαλύτερο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος;
Όσο δεν το κάνετε, είστε συνένοχοι.



Ξαναδιαβάστε:


Στις 7 Σεπ 2011 γράφαμε:


Θέλετε να χτυπήσετε ριζικά τη φοροδιαφυγή κ.Βενιζέλο ; Διαβάστε

Εξαγγείλατε -για μια ακόμη φορά- τη ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Η αιτία μιας ακόμη "αναδιοργάνωσης", δεν είναι άλλη από τη φοροδιαφυγή, την φοροαποφυγή και την αδυναμία των εισπρακτικών μηχανισμών να εισπράξουν, όχι επειδή είναι διεφθαρμένες, αλλά επειδή κανείς "έχων και κατέχων" δεν πληρώνει. Και γιατί να το κάνει άλλωστε; Αν πληρώνεις φόρους ...
παραμένεις φτωχός. Πλούσιοι γίνονται όσοι δεν πληρώνουν. Τόσο απλό !
Και για να μιλήσουμε πιό τεχνοκρατικά, ας πάμε στην ουσία.
Ξέρετε που βρίσκεται η αιτία της κακοδαιμονίας του φορολογικού συστήματος;
Σε μια παράγραφο, ενός νόμου του 2002, που έχει την υπογραφή σας μάλιστα! Σε αυτό δηλαδή:

Με το άρθρο 4, παράγραφος 10, καταργήσατε όσα προέβλεπε μέχρι τότε ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος για κάποια τεκμήρια.
Ποιά ήταν αυτά όμως;
Δείτε:


Καταργήσατε λοιπόν και δεν ισχύουν από τότε τα τεκμήρια σύστασης επιχειρήσεων και αγοράς μετοχών !
Η αιτιολογία ήταν τότε (συμμετείχα στον κοινωνικό διάλογο της εποχής ως μέλος του Οικονομικού επιμελητηρίου και διαφώνησα), ότι θα απελευθερωθούν κεφάλαια τα οποία θα μπουν στην ανάπτυξη.
Εννιά χρόνια μετά, η πράξη έδειξε ότι το μόνο που έγινε ήταν "ξέπλυμα χρήματος" και ασυδοσία.

Ένα παράδειγμα:
Μαφιόζος έχει από λαθρεμπόριο, στο σεντούκι 10 εκ.ευρώ. Η αγορά μετοχών δεν έχει τεκμήριο. Αγοράζει λοιπόν μετοχές 10 εκ.ευρώ, τις πουλάει την επόμενη μέρα 10 εκ.ή κάτι λιγότερο ή περισσότερο και νομιμοποιεί 10 ζεστά εκατομμύρια.

Άλλο παράδειγμα, που εφαρμόζουν μεγάλοι φοροφυγάδες (πολύ μεγάλοι, αυτοί τους οποίους φοβάστε):
Ομάδα μετόχων καταβάλλει για τη σύσταση Α.Ε. κεφάλαιο (αμφιβόλου προελεύσεως), 500 εκατομμύρια ευρώ (έγινε στην πράξη!). Τα λεφτά μπάινουν στην τράπεζα (πιστοποίηση καταβολής μετοχικού κεφαλαίου), πληρώνεται ο φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίων (1%) και μετά από 3-4 χρονάκια, η Γενική Συνέλευση αποφασίζει την περίφημη "επιστροφή κεφαλαίου", που είναι αφορολόγητη.

Άλλο παράδειγμα:
Οι "καρτέλες" των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών. Εμφανίζονται μεγαλομέτοχοι, να συμμετέχουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, να δίνουν εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ΠΑΕ, ενώ οι φορολογικές τους δηλώσεις, όλης της ζωής τους, είναι μηδενικές ! Και δεν μπορείτε να τους ρωτήσετε "πού τα βρήκες τα λεφτά ρε και φέρνεις τον ...Μέσι;"

Για να μην μακρυγορώ, επειδή είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες αυτής της ασυδοσίας:
Αφήστε τα παραμύθια των "συμβούλων", ότι αυτό θα δημιουργήσει ασφυξία στην αγορά και καταργήστε την κατάργηση !
Επαναφέρετε τα τεκμήρια αγοράς μετοχών Α.Ε. και σύστασης εταιρείας.
Κανένα ευρώ δεν μπορεί πλέον να ξεπλένεται με νομότυπες διαδικασίες.
Κλείστε το παράθυρο στους μεγάλους φοροφυγάδες. Σε αυτούς που παράγουν το 90% του ΑΕΠ και δεν πληρώνουν δεκάρα τσακιστή στην εφορία, ποτέ! Ας πάψει επιτέλους να είναι στόχος ο μικρομεσαίος.
Τι ηθική έχει άλλωστε να απαλάσσεται κάποιος από το τεκμήριο αγοράς μετοχών Α.Ε. ή σύστασης Α.Ε.;

Γιατί να εμφανίζεται μέτοχος "χ" να κάνει πράξη "πακέτο" στο Χρηματιστήριο αξίας δις ευρώ και να μην μπορείτε να τον ρωτήσετε "πού τα βρήκες ρε τα 2,5 δισεκατομμύρια και έκανες επαναγορά μετοχών της εταιρείας σου;"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη