30 Ιαν 2012

Καταγγελία Ζορπίδη: Μεθοδεύουν την απαξίωση των επιμελητηρίων

Την έντονη αντίθεσή του στο μέτρο που προωθεί η τρόικα, με το οποίο ζητά την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια, εξέφρασε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από το μέτρο αυτό..
κρύβονται υποδείξεις του πρόεδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, στην τρόικα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ζορπίδης με ανακοίνωσή του τονίζει ότι η τρόικα στοχοποιεί το θεσμό των Επιμελητηρίων, μεθοδεύοντας την απαξίωση και την κατάργηση ενός θεσμού που κύρια αποστολή του είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών. 
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, τονίζοντας ότι η εισφορά των επιχειρήσεων αποτελεί και τον μοναδικό πόρο των Επιμελητηρίων, καθώς δεν λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, σημειώνει ότι «η τρόικα λειτουργεί καθ’ υπαγόρευση εγχώριων παραγόντων που αυθαίρετα πιστεύουν ότι είναι καταλληλότεροι να εκπροσωπήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους Έλληνες επιχειρηματίες» 
«Μόνο που οι ίδιοι νοιάζονται αποκλειστικά για τα συμφέροντα των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και αδιαφορούν πλήρως για το 99% των ελληνικών εταιριών, που είναι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, αλλά και για τους επαγγελματίες», προσθέτει. 
 Επιπλέον, ο κ. Ζορπίδης αναφέρει ότι τα Επιμελητήρια δέχονται επίθεση από την ίδια την Πολιτεία, η οποία αφού έχει υφαρπάξει τα αποθεματικά τους, υποχρεώνοντας τα να τα καταθέτουν στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα μετέτρεψε σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία τώρα οδηγούν στο κούρεμα. Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΕΘ καλεί την κυβέρνηση και τους πολιτικούς παράγοντες της χώρας να συναισθανθούν τις ευθύνες τους απέναντι στον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία γενικότερα, τονίζοντας ότι το ΕΕΘ θα να αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις για να συνεχίσουν τα Επιμελητήρια να στηρίζουν τις επιχειρήσεις.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη