12 Ιαν 2012

Ο Θόδωρος Καράογλου για την κατάργηση της Γ.Γ. Μακεδονίας-Θράκης

Σάλο προκαλεί η πρωινή αποκάλυψη του taxalia
Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας με θέμα «Καταργείται η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης» κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κος Θεόδωρος Καράογλου. 
ΕΡΩΤΗΣΗ 
Το σχέδιο της Κυβέρνησης Παπανδρέου τελικώς ήταν πολύ καλά επιμελημένο. Έτσι μετά την υποβάθμιση του μοναδικού..
Υπουργείου στη Βόρεια Ελλάδα, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και τη μετατροπή του σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, σήμερα σε συνέντευξη τύπου δια στόματος του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδη ανακοινώθηκε η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης.
Συγκεκριμένα, καταργούνται οι 15 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, μεταξύ των οποίων και η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, το αντικείμενο της οποίας ενσωματώνεται στη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης. 
Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως απαράδεκτη και προσβλητική απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου, που φανερώνει πλέον τη διάθεση υποβάθμισης της Βόρειας Ελλάδας. Το μοναδικό Υπουργείο μετατράπηκε σε μια απλή Γραμματεία και τώρα η Γραμματεία οδηγείται προς κατάργηση, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των συμπολιτών μας. 
Ο ρόλος του πρώην Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, όπως επανειλημμένως έχουμε επισημάνει ήταν πολυδιάστατος και ο συμβολισμός που εξέπεμπε ήταν επίσης σπουδαίος. Η εθνική διάσταση που προσέδιδε η ύπαρξή του προφανώς δεν πτόησε την Κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία προχώρησε στην υποβάθμισή του και οι πρωτοβουλίες αναπτυξιακού χαρακτήρα, που έλαβε για τη Βόρεια Ελλάδα δεν αναίρεσαν την απόφασή της αυτή. Τώρα, όμως, ακόμη και η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης και η ενσωμάτωσή της σε μια άλλη Γραμματεία είναι τουλάχιστον προκλητική και εγείρει αισθήματα οργής και αγανάκτησης. 
Οι μόνοι που ασφαλώς θα ικανοποιηθούν με μια τέτοια εξέλιξη είναι οι γείτονές μας Σκοπιανοί, τους οποίους σίγουρα η ύπαρξη του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης τους ενοχλούσε. 

 Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: 
 - Είναι στις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργείου η οριστική κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης; 
 - Προτίθεται το αρμόδιου Υπουργείο να επανεξετάσει την απόφαση του και αντί να καταργήσει να ενισχύσει τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, ο ρόλος της οποίας είναι σημαντικός για τη Βόρεια Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη