12 Ιαν 2012

Σιωπή για τη μουσουλμανική προσευχή στο ΑΠΘ

Αποστάσεις...ασφαλείας τηρεί στην πλειοψηφία της και επίσημα η Πανεπιστημιακή Κοινότητα, στην απόφαση να παραχωρηθεί το φουαγιέ της αίθουσας Τελετών του ΑΠΘ σε μουσουλμάνους προκειμένου να τελέσουν ομαδική προσευχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα έγινε γνωστό μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και δημοσιογράφος Α Κολοκοτρώνης.
Η προσευχή διαρκεί 24 ώρες, όσο και η διάρκεια παραχώρησης του χώρου και ξεκίνησε...
από χθες το πρωί για να ολοκληρωθεί το πρωί της Παρασκευής.
Όπως έχει γίνει γνωστό ιδιωτική εταιρεία , η οποία διαχειρίζεται την Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου έχει τη δυνατότητα να την νοικιάσει αρκεί ο ενδιαφερόμενος να καταβάλλει το ανάλογο αντίτιμο.
Πάντως όλα δείχνουν ότι η εταιρεία διαχείρισης μάλλον δεν λαμβάνει υπόψη της τον εμβληματικό χαρακτήρια της μεγαλύτερης πανεπιστημιακής αίθουσας στην πόλη καθώς και στα τέλη Οκτωβρίου την είχε νοικιάσει σε μια ομιλήτρια από το εξωτερικό , η οποία μεταξύ άλλων στην ομιλία της (σύμφωνα με διαφημιστικό φυλλάδιο) θα αναφερόταν στην εμπειρία που είχε μετά τη συνάντησή της με αγγέλους...
Η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν ήταν γνωστή παρά μόνο σε ελάχιστα άτομα γεγονός που προκαλεί ποικίλα σχόλια μεταξύ των εργαζόμενων στο ΑΕΙ.

Σ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη