29 Μαρ 2012

Ο πολιτικός χρόνος έπαψε να είναι ο εύκολος Μέλλων. Είναι ο δύσκολος Αόριστος!

του Σωτήριου Καλαμίτση
Παρακολούθησα προ ολίγου στο Extra3 τον νέο, σε ηλικία, βουλευτή της τοσοΝΔούλας κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος έχει πάρει τη βουλευτική έδρα από τον πατέρα του ως γονική παροχή. Μιλούσε για το πώς θα αναχρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δη οι δραστηριοποιούμενες στο εμπόριο. Ας αφήσουμε κατά μέρος ότι δεν μίλησε για παραγωγικές επιχειρήσεις, η ύπαρξη των οποίων αποτελεί τη βάση για την..
ύπαρξη εμπορικών επιχειρήσεων, εκτός αν εννοεί ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις θα μεταπωλούν εισαγόμενα προϊόντα, όπερ άτοπο υπό τις σημερινές συνθήκες.
Πολύ ΘΑ και Θα λοιπόν.
Αυτό και μόνον δείχνει ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι αμετανόητο και στερείται φαντασίας. Ακολουθεί την ίδια μικροπολιτική συνταγή που μας οδήγησε στο σημερινό χάλι.
Όποιος θέλει να αποσπάσει την ψήφο μας, όμως, οφείλει αυτή τη φορά να μας πει τί έκανε από την 04.10.2009 και μετά. Αυτό πρέπει να απαιτήσουμε όλοι στις επικείμενες εκλογές. Να πάψει να μιλάει σε Μέλλοντα χρόνο και να αρχίσει να μιλάει στον Αόριστο. Να μας πει π.χ. ο κ. Βαρβιτσιώτης για ποιο λόγο κατεψήφισε το Μνημόνιο Ι με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι με την αόριστη αιτιολογία ότι δεν οδηγούσε πουθενά. Τι ήταν αυτό που είχε προβλέψει ότι θα έφερνε το Μνημόνιο Ι και δεν έπρεπε να έρθει. Να μας εξηγήσει, επίσης, γιατί ψήφισε τα μισά από τα νομοσχέδια που έφερε το ΠΑΣΟΚ προς ψήφιση στη Βουλή και αν οι διατάξεις που ψήφισε ήταν εκτελεστικές του Μνημονίου Ι εν μέρει ή όχι. Αν αποτελούσαν εκτελεστικές του Μνημονίου διατάξεις, γιατί δεν είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης όταν κατεψήφιζε το Μνημόνιο Ι ότι το καταψηφίζει μεν, αλλά θα ψηφίσει τις διατάξεις που θα προταθούν αργότερα εις εκτέλεση συγκεκριμένων τμημάτων του Μνημονίου Ι.
Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης και κάθε κ. Βαρβιτσιώτης θα πρέπει να μας εξηγήσει κάτι άλλο που έκανε. Γιατί ψήφισε το Μνημόνιο ΙΙ. Η μέχρι τώρα εξήγηση δεν είναι πειστική. Το «είχαμε φτάσει στον γκρεμό και δεν γινόταν διαφορετικά» δεν πείθει. Τί ακριβώς είχαμε πάθει εξ αιτίας του κ. Παπανδρέου και γιατί; Τι είναι αυτό που δεν επέτρεπε πλέον την τόσο πολύ διαφημισμένη «επαναδιαπραγμάτευση»; Ομοίως δεν είναι πειστική η θέση ότι ψηφίζοντας το πακέτο «Μνημόνιο ΙΙ και κυβέρνηση Παπαδήμου» σώσαμε τη χώρα απαλλάσσοντάς την από τον κ. Παπανδρέου, μια και ο κ. Παπανδρέου  ζη και βασιλεύει και στην οικουμένη ταξιδεύει παραδίδοντας μαθήματα δημοκρατίας και σοσιαλισμού, ενώ έχει αφήσει πίσω του άξιους συνεχιστές του καταστροφικού έργο του.
Τα περιθώρια διορισμών στένεψαν, αν δεν εξαφανίσθηκαν. Άρα, η εύκολη λύση με τη διασπάθιση των χρημάτων των φορολογουμένων δεν υπάρχει πια. Από την άλλη μεριά οι τράπεζες δεν είναι πλέον κυβερνητικά φέουδα, ώστε να μπορείτε κ.κ. πολιτικοί να υποσχεθείτε ρύθμιση των χρεών, κούρεμα των χρεών κ.λπ. Δεν είναι ασφαλιστικά Ταμεία με ελεγχόμενες από την εκάστοτε κυβέρνηση διοικήσεις που είναι πανέτοιμες να πετάξουν από το παράθυρο τους κόπους των ασφαλισμένων τους προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ολιγαρχία.
              Πείτε μας, λοιπόν, κ.κ. υποψήφιοι βουλευτές τί κάνατε από την 04.10.2009 και μετά για το κοινό καλό, για το συμφέρον του τόπου, για τα εθνικά μας θέματα, για τις τιμές των προϊόντων, οι οποίες δεν εννοούν να πέσουν οι ρημάδες παρά την κατακρεούργηση των μισθών στον βωμό της αύξησης της ανταγωνιστικότητας. Δεν θα είχα αντίρρηση να μας πείτε τί κάνατε και πριν από την 04.10.2009.
Πείτε μας της γνώμη σας για το έργο π.χ. του κ. Τόμσεν. Πώς βλέπετε τη στάση των «εταίρων» μας απέναντι στον ελληνικό λαό, του οποίου διεκδικείτε την ψήφο. Πείτε μας πώς αντιδράσατε όταν ο Γιωργάκης μάς αποκαλούσε τεμπέληδες και διεφθαρμένους, όταν ο Πάγκλανος μας χαρακτήριζε κοπρίτες, μαλάκες και φασίστες. Γιατί δεν πήρατε το μέρος των αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος; Γιατί δεν αντιδράσατε όταν ο Παπακωνσταντίνου διόγκωνε το έλλειμμα; Δεν είχατε σεις πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στους κόλπους της ΕΛΣΤΑΤ; Ελάτε τώρα. Εκτός αν μας πείτε ότι δεν σας ενδιέφερε το θέμα και τον λόγο που δεν σας ενδιέφερε. 
Και κάτι τελευταίο: δηλώστε κ. πολιτευτά στην τιμή σας ότι δεν έχετε λάβει ποτέ και από οποιονδήποτε είτε μίζα είτε χορηγία, ότι δεν έχετε παρέμβει για να λάβει κάποιος επίδομα ή σύνταξη μαϊμού, ότι δεν έχετε παραβιάσει την περί αυθαιρέτου δόμησης νομοθεσία είτε προς όφελός σας είτε προς όφελος τρίτου, ότι δεν έχετε παρέμβει για να διαγραφούν παραβάσεις του ΚΟΚ, ότι δεν έχετε παρέμβει για να τύχει κάποιος ευνοϊκής φορολογικής αντιμετώπισης ή για να μετατεθεί ευμενώς ή για να προαχθεί υποσκελίζοντας άλλους αξιότερους αυτού. Δυσκολεύεσθε; Το ξέρω. Γι’ αυτό δεν θα έχετε την ψήφο μου. 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη