19 Απρ 2012

Περί εφορευτικών επιτροπών ΙΙ

του Χρήστου Πανταζόπουλου
Με αφορμή το άρθρο με τίτλο "Το μεγαλύτερο πρόβλημα των εκλογών του 2012 " (http://taxalia.blogspot.com/2012/04/2012_2024.htmlπου αναφέρει την περίπτωση να μην παρουσιαστούν άτομα για την εφορευτική επιτροπή έχω να παραθέσω τα παρακάτω έχοντας συμμετέχει δύο φορές μέχρι στιγμής:

1. Απο την εφορευτική πληρώνονται οι δικηγόροι και οι γραμματείς. Οι δικηγόροι καλά κάνουν και πληρώνονται διότι πολλές φορές πηγαίνουν σε πόλεις και χωριά με δικά τους μέσα και έξοδα. Το πρόβλημα αφορά τους γραμματείς που φέρνουν μαζί τους διότι ναι μεν τη τελευταία φορά πήραν 150 ευρώ όμως ως γραμματέας μπορεί να επιλεγεί και μέλος της εφορευτικής επιτροπής και με την σημερινή ανεργία δεν θα χαλούσε σε κανέναν άνεργο για εργασία μιας ημέρας να πληρωθεί με 150 ευρώ.
2. Οι γραμματείς των δικηγόρων μπορεί καν να μην δουλέψουν. Στη προσωπική εμπειρία ο γραμματέας του δικηγόρου ξαφνικά παρουσιάστηκε λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες μόνο για την καταμέτρηση!!! Οι άλλοι τι είναι δηλ. ΖΩΑ, ΣΚΛΑΒΟΙ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που και α) δεν πληρώνονται και β) είναι απο τις 5 το ξημέρωμα μέχρι το επόμενο πρωί.

Με τη δική μου προσωπική εμπειρία μόνο δύο λύσεις διαφαίνονται αν και οι δικηγόροι θα αντιδράσουν έχοντας ως δεδομένο οτι ο κάθε κλάδος κοιτάει το προσωπικό συμφέρον αδιαφορόντας για το συνολικό συμφέρον που θα ωφελήσει όλους:
1. Στις εκλογές ή όλοι θα πληρώνονται ή κανένας για να είναι δίκαιο και σωστό για όλους, εφόσον δεν θα πληρώνεται κανένας ας κουβαλάει ο δικηγόρος και 2 και 3 "γραμματείς"
2. ή εναλλακτικά στην εφορευτική επιτροπή θα καλούνται και θα συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. Πληρώνονται τόσα χρόνια και θα συνεχίσουν να πληρωνονται απο εμάς, με ποιο σκεπτικό υπήρξε νομοθεσία όπου τους απαλλάσει απο την συμμετοχή τους σε αυτή τη διαδικασία, αυτοί είναι οι μόνοι που θα πρέπει υποχρεωτικά να πηγαίνουν και η ανταμοιβή τους θα είναι μια ημέρα ρεπό την επόμενη μετά των εκλογών. Η μόνη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα καλείται για εφορευτική επιτροπή εννοείτε πως είναι τα σώματα ασφαλείας(πυροσβέστες, στρατιωτικοί κλπ.) και το νοσηλευτικό-ιατρικό προσωπικό. Με ποιο σκεπτικό τους απάλλαξαν τους δημοσίους απο την συμμετοχή στην εφορευτική επιτροπή ενώ καλούνε ανθρώπους που τρέχουν σαν τον Βέγγο για το μεροκάματο ή είναι άνεργοι και την επόμενη των εκλογών ημέρα πρέπει να ξυπνήσουν απο τις 5 να πάνε στις δουλειές τους (όσοι έχουν ακόμα). 

Προσωπική γνώμη, η 2η επιλογή είναι η καλύτερη διότι και οι δικηγόροι θα συνεχίσουν να πληρώνονται με τους γραμματείς τους αλλά και οι εφορευτικές επιτροπές θα είναι πάντα πλήρης. Η ποινή για την μη παρουσία δημοσίων υπαλλήλων φυσικά θα είναι η απευθείας απολησή τους και η μόνη δικαιολογία θα είναι εαν α) νοσηλεύονταν εντός νοσοκομείου β) είναι ανάπηροι γ) υπηρετούν σε πρεσβεία του εξωτερικού. ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ, αντε γιατί χρεωκοπήσαμε


διαβάστε και την άποψη του δικηγόρου Σωτήριου Καλαμίτση, εδώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη