23 Μαΐ 2012

Ο εξευτελισμός ενός Ανωγειανού

Είναι άλλο να κλέψει ένα περίπτερο κάποιος ρακένδυτος φτωχός από το Αφγανιστάν και είναι άλλο να καταχραστεί τα λεφτά από τα όπλα του στρατού, ένας ο οποίος κατάγεται από τα Ανώγεια Κρήτης.
Τα Ανώγεια χρόνια τώρα και επανειλημμένα έχουν δείξει με πράξης την αγάπη τους και την αφοσίωση τους στην πατρίδα.
Οι νέοι των Ανωγείων ακόμη και σήμερα επιδιώκουν την ένταξή τους στις ειδικές δυνάμεις του στρατού, ακριβώς γιατί θέλουν να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή αν η πατρίδα τους χρειαστεί.

Δεν υπάρχει σπίτι, δεν υπάρχει οικογένεια, δεν υπάρχει πόλεμος στην Ελλάδα που οι Ανωγειανοί να μην ήταν από τους πρώτους που έμπαιναν στην μάχη.
Αυτήν την στιγμή τα Ανώγεια ως τόπος υπεύθυνων και καταξιωμένων πατριωτών βρίσκονται σε πραγματικό αναβρασμό εξ αιτίας της συμμετοχής του Γιάννη Σμπώκου στο μεγάλο φαγοπότι των όπλων του στρατού.
Σήμερα η Ελλάδα, εκτός του ότι έχει καταχρεώσει τις επόμενες γενεές, έχει εξευτελίσει και τους νεκρούς της.
Η πράξη της κατάχρησης δημοσίου χρήματος δεν μπορεί παρά να είναι πάντα καταδικαστέα, όταν όμως αυτό γίνεται εις βάρος της άμυνας της πατρίδας και του στρατού από κάποιον που οι συγχωριανοί του νεκροί στα παιδεία των μαχών μετρούνται σε ατελείωτους αριθμούς, αυτό δεν είναι κατάχρηση δημόσιου χρήματος, αυτό είναι προσβολή μνήμης νεκρών.

Κρητικός.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη